default-image

Μέρκελ: "Η Ευρώπη μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση"

Οικονομία
Μέρκελ: "Η Ευρώπη μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ευρώπη είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε αυτήν την κρίση με πολύ μεγαλύτερη άνεση και στιβαρότητα από ό,τι πριν από πέντε χρόνια, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με το ελληνικό ζήτημα, μετά τη διακοπή των διαπραγματεύσεων, την οποία χρέωσε στην ελληνική πλευρά.

Όπως είπε, οι διαπραγματεύσεις δεν μπόρεσαν να ολοκληρωθούν επειδή αποφασίστηκε το δημοψήφισμα, ενώ χαρακτήρισε την πρόταση των θεσμών μεγαλεπήβολο και μεγαλόθυμο πρόγραμμα.

Η κ. Μέρκελ τόνισε ότι το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας αύριο εκπνέει, ενώ πρόσθεσε ότι έχει καταστήσει σαφές ότι αν η ελληνική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα ζητήσει περαιτέρω διαπραγματεύσεις «δε θα έχουμε αντίρρηση να το σκεφτούμε», όπως είπε.

Η Γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε ακόμη ότι υπάρχουν αρχές και κανόνες στη βάση των οποίων χτίστηκε το κοινό νόμισμα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, με αφορμή την παρότρυνση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προς τους πολίτες στην Ελλάδα να ψηφίσουν «ναι» στο δημοψήφισμα, η κ. Μέρκελ είπε πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος έχει να κάνει με το μέλλον του ευρώ και πρόσθεσε: «Ξέρω ότι ο ελληνικός λαός θέλει να έχει τη δική του γνώμη. Δε θέλω να υπάρξει υποψία ότι ασκούμε κάποια πίεση (υπέρ του "ναι"). Ο ελληνικός λαός θα διαμορφώσει την άποψή του».

«Ο λαός θα αποφασίσει ό,τι θέλει, αλλά πρέπει να ξέρει τι θα σημαίνει αυτό», συμπλήρωσε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News