Ειδήσεις

26χρονη πληρώθηκε για βγάλει στο εξωτερικό ανήλικο αγόρι

Παρουσίασε στον έλεγχο του αεροδρομίου Ηρακλείου ως δικό της παιδί ένα ανήλικο αγόρι και επιχείρησε να ταξιδέψει μαζί του με πλαστά χαρτιά για Γερμανία. Συγκεκριμένα πρόκειται για μια 26χρονη από τη Βουλγαρία, που συνελήφθη για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμο αλλοδαπό και για πλαστογραφία.

Εκτός από την 26χρονη συνελήφθησαν ακόμη δύο άτομα από τη Συρία, ένας 53χρονος και μία 41χρονη, γονείς του παιδιού, που κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμο αλλοδαπό.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Αστυνομίας, η 26χρονη συνελήφθη το μεσημέρι της Κυριακής (28.06.2015) στο "Ν. Καζαντζάκης", από αστυνομικούς του Α.Τ. Αερολιμένα.

Ειδικότερα, η 26χρονη συνόδευε στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου το ανήλικο αγόρι προσποιούμενη τη μητέρα του, κάνοντας χρήση ταξιδιωτικών εγγράφων Αρχών Βουλγαρίας, προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα για τη Γερμανία.

Επιπλέον, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας συνελήφθησαν ο 53χρονος και 41χρονη (γονείς του ανήλικου αγοριού) για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμο αλλοδαπό.

Από τη διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι ο 53χρονος και η 41χρονη είχαν  παραδώσει το πρωί (28.06.2015) της ίδιας ημέρας το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ στην 26χρονη προκειμένου να διευκολύνει την έξοδο του ανήλικου τέκνου τους από τη χώρα.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Ηρακλείου.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Σχόλια