Ειδήσεις

Ολάντ: "Το δημοψήφισμα είναι για το ευρώ"

Για μία ακόμη φορά οι Ευρωπαίοι επαναλαμβάνουν ότι τυχόν "όχι" στο δημοψήφισμα θα εκληφθεί ως "όχι στο ευρώ"! Αυτό είπε και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ έπειτα από το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου που συγκάλεσε το πρωί με θέμα την Ελλάδα.

«Η Γαλλία δεν έχει τίποτα να φοβάται» και «είναι πιο θωρακισμένη από ό,τι ήταν πριν από τέσσερα χρόνια», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος κατά την έξοδό του από το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο κ. Ολάντ τόνισε ότι μέχρι και ο Αλέξης Τσίπρας να ανακοινώσει την απόφασή του για δημοψήφισμα «ήμασταν κοντά σε συμφωνία με την Ελλάδα», ενώ πρόσθεσε πως «λυπάμαι για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να σταματήσει τις συνομιλίες».

Παρ' όλα αυτά, άφησε παράθυρο για λύση, λέγοντας ότι «σήμερα υπάρχει ακόμα πιθανότητα για συμφωνία» και κάλεσε την ελληνική πλευρά να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις. «Θέλουμε η Ελλάδα να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις, να παραμείνει στο ευρώ» τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος αμέσως νωρίτερα είπε ότι «το δημοψήφισμα είναι επιλογή ανάμεσα σε ευρώ ή πιθανή έξοδο», ενώ το χαρακτήρισε «εθνική επιλογή». «Η Γαλλία είναι πάντα διαθέσιμη να ξαναρχίσει το διάλογο σήμερα ή και αύριο. [...] Η Γαλλία είναι πάντα έτοιμη να δράσει, αλλά μπορεί να το κάνει μόνο αν υπάρχει κοινή βούληση για να φτάσουμε σε λύση».

Σχόλια