default-image

Ο Δημ. Ζερβουδάκης τραγουδάει για την Κνωσό

Πολιτισμός
Ο Δημ. Ζερβουδάκης τραγουδάει για την Κνωσό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ανάγκη αναβάθμισης της Κνωσού ως οικισμού που περιβάλλει ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία του κόσμου, όπως και την προσέγγιση και γνωριμία των κατοίκων του Ηρακλείου με τον τόπο αυτό, φέρνουν στο προσκήνιο τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κνωσού.

Για το λόγο αυτό και την Παρασκευή 3 Ιουλίου και ώρα 9:30 το βράδυ, στο πάρκο Κνωσού που βρίσκεται δίπλα στο ανάκτορο και συγκεκριμένα πίσω από το δημοτικό πάρκινγκ, διοργανώνουν συναυλία με τον αγαπημένο Θεσσαλονικιό τραγουδοποιό Δημήτρη Ζερβουδάκη. Τα χρήματά της θα διατεθούν για τον καλλωπισμό και την αναβάθμιση της εικόνας του πάρκου.  

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης έρχεται για μια ακόμη συνάντηση με το αγαπημένο του κοινό, με τη διεξαγωγή της συναυλίας στο συγκεκριμένο χώρο να αποτελεί μάλιστα και δικό του αίτημα. Κουβαλώντας στις αποσκευές του τις μουσικές και τα στιχάκια του, την αγάπη του για αυτό που κάνει μα και τη δύναμη μιας σταθερής παρέας, έρχεται να μας «ταξιδέψει» για μια ακόμη φορά κατά τον προσφιλή του τρόπο.

Για ένα βράδυ στο πάρκο Κνωσού θα ζωντανέψουν οι μελωδίες, τα λόγια, τα ποιήματα και η «επικοινωνία», με τραγούδια που αγαπήθηκαν μες τα χρόνια, με έναν μοναδικό τρόπο που ο Δημήτρης γνωρίζει καλά. Έναν τρόπο που υπηρετεί ακόμη καλύτερα με τη φωνή του.

Με τη γειτονιά του Μίνωα να υποδέχεται για πρώτη φορά ένα μεγάλο και καταξιωμένο έντεχνο-λαϊκό καλλιτέχνη.

Τα προβλήματα της περιοχής

Όπως τονίζει εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Κνωσού η κ. Μάρα Παναγιωτάκη, ο οικισμός της Κνωσού - στη σκιά του αρχαιολογικού χώρου - αν και θα έπρεπε να αποτελεί το στολίδι της πόλης μας δυστυχώς έχει παραμεληθεί επί σειρά ετών από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η δράση αυτή του συλλόγου, όπως και όσες κατά καιρούς γίνονται με εκδηλώσεις ποικίλου μορφωτικού και καλλιτεχνικού περιεχομένου στο πάρκο Κνωσού και σε άλλα σημεία του οικισμού, αφορά τόσο στη βελτίωση των υποδομών του οικισμού όσο και στην πολιτιστική δραστηριότητα.

«Όλα τα έσοδα του αρχαιολογικού χώρου πηγαίνουν στο Ταμείο Ασφαλιστικών Πόρων (ΤΑΠ). Πρόσφατα εγκαινιάσαμε και τις πρώτες υπαίθριες ανταλλακτικές βιβλιοθήκες του Ηρακλείου στο πάρκο Κνωσού, με έξοδα και πρωτοβουλία του Συλλόγου μας. Η αποκέντρωση θέλουμε να σημαίνει "ποιότητα ζωής" κι όχι απομόνωση. Φιλοδοξούμε να γίνει λοιπόν η Κνωσός σημείο αναφοράς όχι μόνο για τον τουρίστα, αλλά και για τον ίδιο τον Ηρακλειώτη αλλά και για τον κάθε Κρητικό και να αποτελέσει άλλη μια πρόταση πολιτιστικής διεξόδου. Ένα χρόνο τώρα που δραστηριοποιούμαστε έχουμε καταφέρει να προσεγγίσουμε έστω και λίγο την προσοχή του κόσμου για το πάρκο», είπε η κ. Παναγιωτάκη.

Τι ζητά ο Πολιτιστικός Σύλλογος: Πλακόστρωτα, σχολείο και Πολιτιστικό Κέντρο

Στα σχέδια των μελών του Συλλόγου βρίσκονται πάρα πολλές προτάσεις για παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στην περιοχή, τις οποίες μάλιστα έχουν καταθέσει στο Δήμο και την Περιφέρεια. Κύριο αίτημα όμως των μελών του Συλλόγου, όπως τονίζει η κ. Παναγιωτάκη, αποτελεί το να μπει η Κνωσός σε ένα σχέδιο ανάπλασης, που να μη χρειαστεί όμως να ξεσπιτωθεί κανένας κάτοικος, να γίνουν πλακοστρώσεις, το σχολείο της Κνωσού το οποίο δε λειτουργεί να γίνει ένα Πολιτιστικό Κέντρο με αναφορά στο μινωικό πολιτισμό, όπως επίσης και ένα παλιό λεωφορείο των ΚΤΕΛ να μετατραπεί σε φορητή καντίνα που θα τοποθετηθεί στο πάρκο. Παρεμβάσεις πολλές από τις οποίες από τη μια συναντούν το εμπόδιο της Αρχαιολογίας και από την άλλη την έλλειψη χρηματοδοτήσεων.

«Δε θέλουμε σε καμία περίπτωση να χτίσουμε κάτι και να παρέμβουμε στην Αρχαιολογία. Θέλουμε όμως η Κνωσός να πάρει τη θέση που της πρέπει, γι' αυτό και φροντίζουμε το χώρο πολιτισμικά και πολιτιστικά», πρόσθεσε η κ. Παναγιωτάκη. Η τιμή του εισιτηρίου για όποιον θα ήθελε να ακούσει τον αγαπημένο Δημήτρη Ζερβουδάκη και να συμβάλει στην αλλαγή της εικόνας του οικισμού ανέρχεται στα 10 ευρώ προπώληση και 12ευρώ στην είσοδο.

Μαρία Αντωνογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News