default-image

Πιέσεις Λιου για συμφωνία και αναδιάρθρωση χρέους

Οικονομία
Πιέσεις Λιου για συμφωνία και αναδιάρθρωση χρέους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την σημασία να συνεχίσουν όλα τα μέρη «να εργάζονται για την επίτευξη λύσης, η οποία θα συμπεριλαμβάνει τόσο τη δέσμευση για μεταρρυθμίσεις όσο και μια συζήτηση για πιθανή ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας μέχρι το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου, προς τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας, στην διάρκεια της οποίας συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Οικονομικών, ο Τζακ Λιού «τόνισε ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, της Ευρώπης και της παγκόσμιας οικονομίας να βρεθεί μια βιώσιμη λύση που θα βάζει Ελλάδα σε μια πορεία προς την μεταρρύθμιση και την ανάκαμψη εντός της ευρωζώνης».

Όπως αναφέρει το mignatiou.com, ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών τόνισε επίσης την ανάγκη «η Ελλάδα να λάβει τα αναγκαία μέτρα για τη διατήρηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στην πορεία προς το δημοψήφισμα, συμπεριλαμβανομένης της στενής συνεργασίας με τους διεθνείς εταίρους της».

Σημείωσε τέλος ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά την κατάσταση και προσφέρθηκε να παραμείνουν σε στενή επαφή τις επόμενες ημέρες.

Νωρίτερα, αναφέρει το mignatiou.com, είχαν ανακοινωθεί από μέρους του Αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών οι τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε το Σάββατο ο Τζακ Λιου με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και τους ομολόγους του της Γαλλίας και της Γερμανίας, καθώς και επαφές αξιωματούχων του υπουργείου Οικονομικών με Ελληνες επίσημους.

 Επίσης ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν την Κυριακή ο πρόεδρος Ομπάμα με την Γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News