Ειδήσεις

Μέτρα προστασίας ζητά η ΟΤΟΕ

Να λάβουν η κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ελλάδος τα ενδεδειγμένα μέτρα για την ομαλή λειτουργία των τραπεζών καλεί η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), με αφορμή τις τρέχουσες εξελίξεις.

Με ανακοίνωσή της, καλεί την κυβέρνηση να διασφαλίσει έγκαιρα και να εγγυηθεί την ομαλή λειτουργία των τραπεζών.

Επίσης, καλεί την Τράπεζα της Ελλάδος και τις διοικήσεις των τραπεζών να πάρουν προληπτικά όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των συναλλαγών περιφρουρώντας την ασφάλεια των εργαζομένων, του συναλλασσόμενου κοινού και τις καταθέσεις των πολιτών.

Τονίζει ιδιαίτερα ότι πρωταρχικός στόχος όλων πρέπει να είναι η ηρεμία, η ασφάλεια και η ομαλότητα στη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος.

Η ΟΤΟΕ απέστειλε ήδη επιστολές στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον πρωθυπουργό της χώρας, στο διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος και στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών και σημειώνει με ιδιαίτερη έμφαση τις ευθύνες που τους αναλογούν, «οι οποίες επιβάλλουν να ενεργήσουν έγκαιρα και αποτελεσματικά».

«Η χώρα μας και η ελληνική κοινωνία δικαιούνται να έχουν παρόν και μέλλον ανεξάρτητα από επιλογές, πολιτικές σκοπιμότητες, θετικά ή αρνητικά λάθη ή παραλείψεις», υπογραμμίζει.

Η ΟΤΟΕ έχει συγκαλέσει σε διαρκή συνεδρίαση το Γενικό Συμβούλιο από σήμερα, Δευτέρα, και θα παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις, δεδομένου, όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της, ότι «εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στον πιο ευαίσθητο κλάδο της ελληνικής οικονομίας και θα είναι έτοιμη να παρέμβει άμεσα και αποφασιστικά όπου και όταν χρειαστεί».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια