Ειδήσεις

Μεταμεσονύχτιο "τσουνάμι" αναλήψεων μετά τα έκτακτα μέτρα

Ένα πραγματικό "τσουνάμι" αναλήψεων καταγράφεται τις τελευταίες ώρες και στην Κρήτη. Η έντονη κινητικότητα των δύο τελευταίων ημερών κορυφώθηκε μετά την επιβολή έκτακτων μέτρων.  

Η είδηση για κλείσιμο των τραπεζών από αύριο και η επιβολή ορίου στα 60 ευρώ στις αναλήψεις όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο "έσπρωξε" ακόμη περισσότερους πολίτες στο να οδηγηθούν έξω από τα τραπεζικά υποκαταστήματα και να επιχειρήσουν να "σηκώσουν" όσο το δυνατόν περισσότερα από τα χρήματα των καταθέσεων του λίγες ώρες πριν την επιβολή πλαφόν.

Στο "κυνήγι" για ρευστό και οι τουρίστες

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες αλλά και οι αντιδράσεις ανυποψίαστων τουριστών που ξέμειναν από ρευστό, όπως κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός στη Χερσόνησο.

Μελανό σημείο αποτελεί η εικόνα των άδειων ΑΤΜ, από τη 1 το μεσημέρι και μετά, καθώς αρκετοί Κρητικοί έσπευσαν να σηκώσουν χρήματα, από νωρίς το πρωί, με συνέπεια τουρίστες να μην μπορούν να σηκώσουν χρήματα ούτε για μια παγωμένη μπίρα.

Όπως διαπιστώσαμε, αρκετοί τουρίστες είχαν δεχθεί συστάσεις από τουριστικά γραφεία του εξωτερικού ώστε να γεμίσουν τα πορτοφόλια τους με χρήματα, πριν ταξιδέψουν στη χώρα μας, γι' αυτό το ενδεχόμενο.

Εντωμεταξύ, απόλυτα φυσιολογικοί είναι οι ρυθμοί σε τουριστικές περιοχές της Κρήτης, χωρίς ευτυχώς να είναι αισθητά στους επισκέπτες μας τα γκρίζα σύννεφα που έχουν σκεπάσει την ελληνική κοινωνία, εξαιτίας των πολιτικών εξελίξεων.

Ηρεμία, γαλήνη και στιγμές χαλάρωσης για χιλιάδες τουρίστες που απολαμβάνουν τις διακοπές τους στην Κρήτη.

«Μέχρι στιγμής δεν έχει επηρεαστεί η καθημερινότητα των τουριστών που βρίσκονται στη χώρα μας», διαβεβαιώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Παρά τα όσα συμβαίνουν σε πολιτικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, τουρίστες επιβεβαιώνουν ότι νιώθουν ασφαλείς στην Ελλάδα, εκφράζοντας παράλληλα τη στήριξή τους στους Έλληνες που δοκιμάζονται και σε αυτή την κρίσιμη μάχη για το έθνος.

Ρεπορτάζ:

Γεωργία Μακάκη, Στέλλα Τερζάκη

Σχόλια