default-image

Συνελήφθη 29χρονος για την κλοπή των 80.000 στην Ιεράπετρα

Κρήτη
Συνελήφθη 29χρονος για την κλοπή των 80.000 στην Ιεράπετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθησαν χθες στο "Faistos Palace" στον Πειραιά κατά την αποβίβασή τους ένας 29χρονος άνδρας και μία 27χρονη γυναίκα με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, καθώς ο άνδρας αναγνωρίστηκε από τους αστυνομικούς που ερεύνησαν εξονυχιστικά το υλικό του κλειστού κυκλώματος του υποκαταστήματος της Alpha Bank Ιεράπετρας.

Η αστυνομία, που έχοντας διασταυρώσει τις περιγραφές της ηλικιωμένης και του γιου της, και το υλικό του κλειστού κυκλώματος της τράπεζας, κατέληξαν για το πρόσωπο αυτό, ότι είναι ένας εκ των δύο δραστών, οι οποίοι έκλεψαν προχθές από σπίτι οικογένειας στην οδό Καλημεράκη, κοντά στο νοσοκομείο 80.000 ευρώ.

Ο 29χρονος με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη που είναι σεσημασμένος ενέχεται σε άλλες πέντε τουλάχιστον παρόμοιες υποθέσεις κλοπής χρημάτων, είχε μπει στο υποκατάστημα της Alpha Bank, είχε πλησιάσει τον γκισέ και είχε κάνει μία ερώτηση στην υπάλληλο για να "θολώσει" τα νερά, έπειτα κάθισε σε μία καρέκλα "ακτινογραφώντας" και παρακολουθώντας το υποψήφιο θύμα του, το οποίο είδε να κάνει ανάληψη 80.000 ευρώ.

Μόλις ο ηλικιωμένος με τον γιο του κινήθηκε προς την έξοδο του υποκαταστήματος, σηκώθηκε κι εκείνος, τον ακολούθησε, μία κίνηση την οποία θυμάται πάρα πολύ καλά ο γιος του θύματος.

Από αυτές τις κινήσεις που είδαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας και υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας  Λασιθίου, έχοντας έπειτα όλη την λεπτομερή περιγραφή που έδωσε η ηλικιωμένη για τον άνθρωπο, ο οποίος εμφανίστηκε ως υπάλληλος της ΔΕΗ, ζητώντας να μπει στο σπίτι της για επισκευή δήθεν βλάβης, κατέληξε στο ότι αυτός είναι ο πιθανότερος δράστης.

Οι ανωτέρω δράστες αναζητήθηκαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας και υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας  Λασιθίου, ενώ ταυτόχρονα ειδοποιήθηκαν οι υπηρεσίες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου και Πειραιά, για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους και ύστερα από τις παραπάνω ενέργειες συνελήφθη από τις λιμενικές Αρχές ο 29χρονος.

Ο κατηγορούμενος συνελλήφθη για τη διάπραξη της κλοπής από την οικία της 79χρονης ενώ η 27χρονη συνελήφθη διότι στη κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία βιβλιάρια καταθέσεων διαφόρων τραπεζικών καταστημάτων με χρηματικά ποσά την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα Λασιθίου. Έχουν φέρει δικηγόρο από τη Θεσσαλονίκη για να τους υπερασπιστεί. Και θα παρουσιαστούν στον ανακριτή την ερχόμενη Τετάρτη. Ωστόσο συνεχίζονται οι έρευνες για να βρεθούν τα χρήματα (80.000 ευρώ) και να αποδοθούν στους ηλικιωμένους.  

Σήμερα μάλιστα οδηγήθηκε η 79χρονη γυναίκα στον Άγιο Νικόλαο, όπου αναγνώρισε τον άνθρωπο ο οποίος την απασχολούσε μέχρι να της κλέψουν μέσα από το σπίτι της το χρηματικό ποσό των 80.000 ευρώ.

Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News