default-image

Παράταση του προγράμματος ζητεί η Φ. Γεννηματά

Ελλάδα
Παράταση του προγράμματος ζητεί η Φ. Γεννηματά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάλεσμα στους Ευρωπαίους ηγέτες και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων απευθύνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία ζητεί να συγκληθεί εκτακτη Σύνοδος Κορυφής, να δοθεί παράταση στο ελληνικό πρόγραμμα και να διασφαλίσει η ΕΚΤ τη σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.  

Συγκεκριμένα, σε δημόσια έκκλησή της η κ. Γεννηματά ζητεί να δοθεί παράταση του προγράμματος για εύλογο χρόνο, με συγκεκριμένο και ορατό ορίζοντα για να συνεχιστούν εντατικά και παραγωγικά οι διαπραγματεύσεις.

Όπως αναφέρει, αυτός ο χρόνος πρέπει να αξιοποιηθεί δημιουργικά χωρίς ανεδαφικές εμμονές με στόχο έναν έντιμο, δίκαιο και προωθητικό συμβιβασμό.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι οφείλουν όλοι οι ηγέτες και κυρίως ο κ. Τσίπρας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων για την Ευρώπη και για την Ελλάδα, για την Ευρωζώνη και το κοινό μας νόμισμα το ευρώ.

«Είναι σαφές», συνεχίζει, «ότι απομένουν μόνο λίγες ώρες και λίγες μέρες για μεγάλες πρωτοβουλίες, για μεγάλες αποφάσεις και για μεγάλες υπερβάσεις».

Κατά την κ. Γεννηματά, είναι σαφές ότι μια τέτοια θεσμική εξέλιξη «ακυρώνει τόσο τις ακραίες προτάσεις από την πλευρά των δανειστών, όσο και το πολωτικό διχαστικό δημοψήφισμα, με το πλαστό και παραπλανητικό δίλημμα».

«Είναι σαφές ότι μια τέτοια θετική εξέλιξη αποτρέπει οριστικά και αμετάκλητα το Grexit, που είναι καταστροφικό για την Ελλάδα και την Ευρώπη», συμπληρώνει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News