Ειδήσεις

Γ. Σακελλαρίδης: "Το δημοψήφισμα δεν αφορά το νόμισμα"

«Δεν αφορά το νόμισμα» το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στις 5 Ιουλίου, διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, στο περιθώριο συνέντευξης που παραχώρησε στην "Εφημερίδα των Συντακτών". «Το ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι αποκλειστικά το περιεχόμενο της πρότασης που επέδωσαν οι δανειστές ως τελεσίγραφο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε, το περήφανο "Όχι" του ελληνικού λαού θα σηματοδοτήσει τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με σκοπό την επίτευξη πραγματικής και ουσιαστικής λύσης και όχι μιας συμφωνίας που θα ανακυκλώνει τα προβλήματα.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος να είναι «ναι», ο κ. Σακελλαρίδης υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός ανέφερε στο διάγγελμα ότι θα σεβαστούμε το αποτέλεσμα που θα προκύψει από το δημοψήφισμα.

«Η προπαγάνδα των γνωστών κύκλων αναμένεται να οργιάσει μέχρι την επόμενη Κυριακή προκειμένου να μην αφήσουν τον λαό να αποφασίσει απερίσπαστος» σημείωσε εν συνεχεία. Καταλήγοντας, χαιρέτισε την ψυχραιμία και την ωριμότητα του ελληνικού λαού, τονίζοντας ότι πρόκειται για εργαλεία που θα διασφαλίσουν τόσο το δημοψήφισμα όσο και τη δημοκρατία.

Σχόλια