default-image

Τυνησία: Ένοπλες περιπολίες στα τουριστικά θέρετρα

Κόσμος
Τυνησία: Ένοπλες περιπολίες στα τουριστικά θέρετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένοπλες περιπολίες πραγματοποιούν σήμερα εκατοντάδες αστυνομικοί στους δρόμους των παραθαλάσσιων θερέτρων της Τυνησίας, ενώ η κυβέρνηση γνωστοποίησε ότι θα αναπτύξει επιπλέον εκατοντάδες αστυνομικούς εντός των ξενοδοχείων μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Σους που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 39 τουριστών, στην πλειονότητά τους Βρετανών.

Λουλούδια έχουν εναποθέσει σήμερα τουρίστες στην παραλία όπου σημειώθηκε η επίθεση. Κάποιος άφησε ένα σημείωμα όπου αναγράφεται το μήνυμα «δεν θα σας ξεχάσουμε».

Χιλιάδες τουρίστες- τουλάχιστον 4500 σύμφωνα με αγγλικά και βελγικά τουριστικά γραφεία- έχουν φύγει από την Τυνησία μετά την επίθεση της Παρασκευής, που προκάλεσε σοκ στη χώρα της βόρειας Αφρικής.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας προειδοποίησε αργά χθες ότι οι ισλαμιστές μαχητές ενδέχεται να εξαπολύσουν νέες επιθέσεις στην Τυνησία αφότου ένας ένοπλος άνοιξε πυρ στο ξενοδοχείο Imperial Merhaba στην πλέον πολύνεκρη επίθεση αυτού του είδους στη σύγχρονη ιστορία της Τυνησίας.

«Θα αναπτύξουμε 1000 ένοπλους αστυνομικούς με στόχο την προστασία των ξενοδοχείων και των τουριστών» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τυνησίας Νάτζεμ Γκαρσαλί σε δημοσιογράφος το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα εξάλλου με τον εκπρόσωπο τύπου του υπουργού Εσωτερικών, Μοχάμεντ Άλι Αρουί, εντοπίστηκε το κινητό τηλέφωνο του δράστη, το οποίο είχε πετάξει στην θάλασσα.

«Ένας άνθρωπος διέπραξε μόνος του την επίθεση ωστόσο αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που τον βοήθησαν» προσέθεσε ο ίδιος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News