Ειδήσεις

ΚΚΕ: "Να ενδυναμωθεί η αμφισβήτηση της Ε.Ε."

Κάλεσμα απευθύνει στον ελληνικό λαό το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος να αξιοποιήσει το δημοψήφισμα για να δυναμώσει την αμφισβήτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, με τη δράση και την επιλογή του να απαντήσει στην κοροϊδία του κάλπικου ερωτήματος, που θέτει η κυβέρνηση και να απορρίψει τόσο την πρόταση των ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ όσο και την πρόταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

«Και οι δύο προτάσεις περιέχουν βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, που θα έρθουν να προστεθούν στα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Και οι δύο υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και τα καπιταλιστικά κέρδη» αναφέρει το ΚΚΕ.

Παράλληλα επισημαίνει το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα θα μεταφραστεί από την ελληνική κυβέρνηση ως έγκριση της δικής της αντιλαϊκής πρότασης των 47+8 σελίδων. Το ΝΑΙ θα μεταφραστεί ως συγκατάθεση στα βάρβαρα μέτρα της τρόικας και «παραμονή στην ΕΕ με κάθε θυσία», όπως λένε η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ. Και οι δύο απαντήσεις οδηγούν στο ΝΑΙ στην ΕΕ και την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Ο λαός, καταλήγει, να μην επιλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, να ακυρώσει αυτό το δίλημμα και να ψηφίσει στην κάλπη την πρόταση του ΚΚΕ.

Σχόλια