Ειδήσεις

"Είμαστε πρόθυμοι να επανέλθουμε στις διαπραγματεύσεις"

Την προθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να επανέλθει στις διαπραγματεύσεις εξέφρασε ο Γιάνης Βαρουφάκης, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Bild.

«Είμαστε ανοιχτοί για νέες προτάσεις των θεσμών» υποστήριξε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας ότι εάν βελτιωθούν, τότε μπορούμε να «αλλάξουμε ανά πάσα στιγμή τη δική μας εισήγηση και να προτείνουμε στους ψηφοφόρους να υπερψηφίσουν».

Όπως εξήγησε, δεν μπορούσαμε να συναινέσουμε στην πρόταση, δεν μπορούσαμε όμως και απλώς να την απορρίψουμε, ενόψει της σημασίας της υπόθεσης για το μέλλον της Ελλάδας.

Έτσι, συνέχισε, αποφασίσαμε να απευθυνθούμε στους πολίτες, να τους εξηγήσουμε τη δική μας, απορριπτική στάση σε αυτό, αλλά να τους αφήσουμε την επιλογή.

«Οι Θεσμοί δεν έχουν καμία εντολή να συνδυάσουν δύσκολες μεταρρυθμίσεις με μια έξυπνη πολιτική αναδιάρθρωσης του χρέους. Οι επικεφαλής της ΕΕ στις Βρυξέλλες δεν είναι φτιαγμένοι για πολιτικές πρωτοβουλίες» υπερθεμάτισε παράλληλα ο κ. Βαρουφάκης.

Ερωτηθείς για τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι «εάν η Ευρώπη επιτρέψει μια τόσο τρομακτική εξέλιξη, μόνο και μόνο για να εξευτελίσει την κυβέρνησή μας, τότε πρέπει οι Ευρωπαίοι να θέσουν στον εαυτό τους το ερώτημα, το οποίο ο Ιταλός πρωθυπουργός έθεσε σε ό,τι αφορά την θεαματική αποτυχία στο θέμα των προσφύγων: θέλουμε μια τέτοια Ευρώπη;.

Σχόλια