Ειδήσεις

Κουτσούμπας: Απάτη το "όχι" της κυβέρνησης

Να δει το δημοψήφισμα σαν «μια ευκαιρία να δυναμώσει η λαϊκή αμφισβήτηση στην ΕΕ» κάλεσε το λαό από το βήμα της Βουλής ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την πολιτική της.

«Το δικό μας ερώτημα στο δημοψήφισμα είναι "ναι ή όχι στις προτάσεις για συμφωνία των τριών θεσμών και της κυβέρνησης;". Εμείς λέμε όχι», απάντησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, σημειώνοντας πως ούτε η μία ούτε η άλλη πρόταση αποτελούν μία συνολική βιώσιμη συμφωνία που να δίνει λύση στο ελληνικό πρόβλημα.

Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πως κοροϊδεύει «ωμά και προκλητικά» το λαό, γιατί η πρόταση που κατέθεσε η ίδια στους δανειστές, όπως είπε, περιλαμβάνει βάρβαρα μέτρα, που δεν αμβλύνονται στις γωνίες.

«Τα "ήξεις αφήξεις πέντε μηνών" μάς οδηγούν πάλι στην αρχή», πρόσθεσε και επισήμανε ότι «το κάλπικο "όχι" που προτείνει η κυβέρνηση ισοδυναμεί με "ναι" στη συμφωνία -λαιμητόμο για το λαό, με "ναι" στο αντιλαϊκό μνημόνιο Τσίπρα, στο να κλιμακωθεί η αντιλαϊκή επίθεση σε βάρος μισθωτών, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών βιοπαλαιστών. Το "όχι" της κυβέρνησης είναι απάτη για να πει ο λαός "ναι" στη δική της αντιλαϊκή πολιτική», πρόσθεσε ο γ.γ. του ΚΚΕ.

«Ούτε οι εκλογές, ούτε το δημοψήφισμα, ούτε ο ανασχηματισμός μπορούν να εγγυηθούν τη λαϊκή εντολή» κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας από το βήμα της Βουλής, καλώντας τους Έλληνες να αποβάλουν τη μοιρολατρία, να πουν το μεγάλο «ναι» σε κατάργηση των μνημονίων, «ναι» στη ρήξη με την ΕΕ, «ναι» στη μονομερή διαγραφή του χρέους και να συσπειρωθούν με το ΚΚΕ σε όλα τα μέτωπα πάλης.

Ο Δ. Κουτσούμπας σχολίασε, επίσης, επικριτικά τις δηλώσεις Βαρουφάκη από τις Βρυξέλλες: «Και η κοροϊδία έχει και τα όριά της. Μόλις προ ολίγου υπουργός σας είπε ότι, αν αλλάξει έστω κατά τι η πρόταση των δανειστών, η κυβέρνηση θα αλλάξει θέση και θα ζητήσει να υπερψηφιστεί. Ισχύει το "μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και την κακή του μέρα"».

Σχόλια