default-image

Τελετή έναρξης με άρωμα Μινωικής Κρήτης στα Δύο Αοράκια

Μπάσκετ
Τελετή έναρξης με άρωμα Μινωικής Κρήτης στα Δύο Αοράκια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χορεύτριες φορώντας την παραδοσιακή μινωίτικη στολή ακολούθησαν την ιερά πομπή που σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία πραγματοποιούνταν στην αρχαιότητα.

Ακολούθησε η παρέλαση των 16 ομάδων που μετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων U19 και το καλωσόρισμα στον κόσμο.

Πρώτος πήρε το λόγο ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος επισήμανε: «Καλωσορίζουμε τις ομάδες και τις αποστολές, οι οποίες συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που ξεκινά σήμερα στο Ηράκλειο. Καλούμε το φίλαθλο κόσμο να αγκαλιάσει τη μεγάλη αυτή διοργάνωση στηρίζοντας τους αθλητές όλων των ομάδων. Ευχόμαστε στην Εθνική μας καλή επιτυχία και σε όλες τις ομάδες καλή δύναμη για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να ολοκληρώσουν με υγεία οι αθλητές το τουρνουά».

Από πλευράς της ΕΟΚ μίλησε ο γενικός γραμματέας κ. Παναγιώτης Τσαγκρώνης, ο οποίος επισήμανε: «Καλωσορίζουμε άλλη μία σπουδαία διοργάνωση στην Ελλάδα και την Κρήτη. Ήταν πολύ εύκολη απόφαση να διεκδικήσουμε αυτή τη διοργάνωση επειδή θα τη φιλοξενούσαμε στο Ηράκλειο. Να απολαύσετε μπάσκετ υψηλού επιπέδου. Οι αθλητές σας περιμένουν να σας προσφέρουν πλούσιο θέαμα και περιμένουν τη συμπαράστασή σας. Είμαστε σίγουροι ότι το τουρνουά θα έχει επιτυχία».

Ο κ. Κοτλέμπα εκπροσωπώντας την FIBA μίλησε στα Ελληνικά επισημαίνοντας: «Καλησπέρα σας. Αγαπητοί φίλοι του μπάσκετ μεταφέρω τα λόγια για λογαριασμό της FIBA. Από τα βάθη της καρδιάς μου εκφράζω ευγνωμοσύνη για τη φιλοξενία αυτού του γεγονότος. Απολαύστε το θέαμα».

Νικηφόρα πρεμιέρα για την Εθνική μας, 55-83 την Κορέα      

Με το δεξί μπήκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων U19 η Εθνική μας ομάδα καθώς επικράτησε με 55-83 της Κορέας στο κλειστό στα Δύο Αοράκια παρουσία περίπου 3.000 φίλων του μπάσκετ.

Η πρώτη ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων U19 ολοκληρώθηκε χωρίς εκπλήξεις, καθώς τα φαβορί είτε εύκολα είτε δύσκολα έφτασαν στο θετικό αποτέλεσμα.

Δείτε τα παιχνίδια ΗΠΑ-Ιράν και Δομινικανή Δημοκρατία-Σερβία εδώ

Δείτε τα παιχνίδια Καναδάς-Αυστραλία και Ισπανία-Κίνα εδώ

Δείτε τα παιχνίδια Αργεντινή-Τουρκία και Ιταλία Τυνησία εδώ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News