Ειδήσεις

Με επιτυχία η πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Ηράκλειο

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η πολιτική συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Ηρακλείου του ΚΚΕ με κεντρικό σύνθημα "Όχι στη νέα συμφωνία - αρκετά πληρώσαμε τους εκβιασμούς και την κοροϊδία κυβερνήσεων-δανειστών  - Ρήξη με την Ε.Ε., το κεφάλαιο και την εξουσία τους!".

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς το βράδυ στην πλατεία του Αγίου Τίτου, όπου την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Γιάννης Γκιόκας.

Στην ομιλία του το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε μεταξύ άλλων:

«Χρειάστηκαν πέντε μόλις μήνες μετά τις εκλογές και το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προκειμένου οι προεκλογικές εξαγγελίες για τέλος των μνημονίων, για τερματισμό της λιτότητας, για ανακούφιση του λαού, έστω και με αυτές τις λιγοστές υποσχέσεις του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, που ως ΚΚΕ τα είχαμε χαρακτηρίσει ψίχουλα, γιατί αφορούσαν ένα μικρό μέρος μόνο του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, να δώσουν τη θέση τους σε υποχωρήσεις, σε νέες δεσμεύσεις, όπως η συμφωνία της 20ής Φλεβάρη και τώρα σε κυβερνητικές προτάσεις για μια νέα συμφωνία-μνημόνιο που είναι έτοιμη να υπογράψει η κυβέρνηση με τους δανειστές.

Απαντάμε με ένα μεγάλο όχι σε μια τέτοια συμφωνία, γιατί με αυτή τη συμφωνία και τα δύο μνημόνια που ψήφισαν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ μένουν άθικτα, αλλά και γιατί στις πλάτες του λαού πέφτει ένα τρίτο μνημόνιο που περικλείει δυναμική ακόμα πιο επικίνδυνη σε βάρος του λαού.

Ένα μεγάλο και μαχητικό όχι πρέπει να πει και ο λαός μας και πριν απ' όλα το εργατικό λαϊκό κίνημα, οι αγωνιστές, οι άνθρωποι που τα προηγούμενα χρόνια αγωνίστηκαν, πάλεψαν, μάτωσαν ενάντια στα μνημόνια, ακόμη και όσοι καλόπιστα εναπόθεσαν αυτό το στόχο, εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στη διαπραγμάτευση που θα κάνει μια νέα κυβέρνηση στο ίδιο, όμως, πάντα αντιλαϊκό πλαίσιο.

Τους καλούμε όλους στον αγώνα με όπλο την πείρα που έχουμε πλέον στα χέρια μας.

Να απορρίψουμε τον εκβιασμό συμφωνία ή χρεοκοπία που όλα αυτά τα χρόνια κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησαν σε βάρος του λαού και που σήμερα τον ίδιο εκβιασμό σερβίρει στο λαό η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε νέα βελτιωμένη έκδοση, στολίζοντάς τον με διάφορες αποπροσανατολιστικές και απατηλές κορώνες για την περήφανη και σκληρή διαπραγμάτευση  

Οι λεονταρισμοί και οι κορώνες, η περηφάνια και η αξιοπρέπεια, που χορτάσαμε να ακούμε τους τελευταίους πέντε μήνες, ήταν το προπέτασμα καπνού, πίσω από το οποίο, συστηματικά και μεθοδικά, μεγάλωναν οι απειλές, μεγάλωνε η τρομοκράτηση στο λαό και την κρίσιμή ώρα της νέας συμφωνίας αυτός ο εκβιασμός εμφανίστηκε ωμά και κυνικά, όπως πάντα, ώστε ο λαός να αποδεχτεί την αντιλαϊκή συμφωνία - το νέο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ και να πει κι ευχαριστώ από πάνω, να είναι ευγνώμων, γιατί δήθεν για πρώτη φορά είχε μια κυβέρνηση  που διαπραγματεύτηκε πραγματικά.

Αναμασά τον ίδιο εκβιασμό, με διαφορετικό επικοινωνιακό στυλ. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι τα συλλαλητήρια που οργάνωνε ο ΣΥΡΙΖΑ, για να μην κάνει δήθεν πίσω η κυβέρνηση, τη στιγμή που αυτή κατέθετε - τη μία πίσω από την άλλη - τις αντιλαϊκές της προτάσεις. Τόσο τα φιλοκυβερνητικά όσο και τ' "αντιπολιτευτικά" συλλαλητήρια έχουν κοινό παρονομαστή, να μετατρέψουν το λαό σε χειροκροτητή της Ε.Ε. Οι μεν με το αίτημα για "πάση θυσία στην Ε.Ε.", οι δε με τον απατηλό στόχο "να μείνουμε στην Ε.Ε. και να την αλλάξουμε".

Ο λαός να πετάξει στο καλάθι των αχρήστων αυτόν τον εκβιασμό και να αντιπαλέψει την όποια συμφωνία στο δρόμο, στους χώρους δουλειάς, να μπλοκάρει τα αντιλαϊκά μέτρα. Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια μέρα, ούτε μια ώρα. Τώρα πρέπει να δυναμώσει η λαϊκή δράση, χωρίς καμία αναμονή για το πότε θα καθαρογραφεί η συμφωνία και θα ψηφιστεί από τη Βουλή.

Να είναι ετοιμοπόλεμος για όλα τα ενδεχόμενα. Και γι αυτό της άμεσης επίτευξης μιας συμφωνίας και για το ενδεχόμενο μιας εμπλοκής στις διαπραγματεύσεις, ενός ατυχήματος, που πάλι ο λαός θα κληθεί να το πληρώσει με σκληρά μέτρα. Μη μας μπερδεύουν οι αντιφάσεις και οι διάφορες εμπλοκές στις διαπραγματεύσεις, που υπάρχουν τις τελευταίες ημέρες, τις τελευταίες ώρες και που αξιοποιούνται για να μεγαλώνει ακόμη περισσότερο ο εκβιασμός, να περιορίζονται ακόμη περισσότερο οι αντιστάσεις του λαού.

Αυτός είναι ο δρόμος μιας πραγματικά περήφανης και αξιοπρεπούς στάσης του λαού!», κατέληξε στην ομιλία του ο Γιάννης Γκιόκας.

Αμέσως μετά ακολούθησε λαϊκό γλέντι με τους Κώστα και Μαρία Σκουλά, Μηνά Μπαμπάτση, Νεοκλή Σαλούστρο και το συγκρότημα "Θέα προς τα μέσα".

Σχόλια