Ειδήσεις

Παραμένει η πρόταση των θεσμών στο τραπέζι

Αντίθετα με τα όσα είχαν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα, η πρόταση των Θεσμών, η οποία θα αποτελέσει τη βάση του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, παραμένει στο τραπέζι των συνομιλιών.

Αυτό τόνισε ο εκπρόσωπος του Γερούν Ντάισελμπλουμ. Σύμφωνα με τον Μισέλ Ρέινς, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συνεδριάσουν κανονικά στις 3 μ.μ. και θα αξιολογήσουν την κατάσταση, μετά από την ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα για το δημοψήφισμα.

Παράλληλα, ο Ρέινς σημείωσε ότι η πρόταση των θεσμών παραμένει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ενώ ο ίδιος ανέφερε ότι αυτή την ώρα διεξάγεται όπως ήταν προγραμματισμένο η συνεδρίαση του EuroWorkingGroup για να προετοιμάσει τις εργασίες του Eurogroup.

Νωρίτερα, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο αξιωματούχους της ΕΕ, ανέφερε ότι οι Ελληνες καλούνται να ψηφίσουν επί μίας συμφωνίας που δεν είναι πια πάνω στο τραπέζι.

Στο επίκεντρο του Eurogroup αναμένεται να βρεθεί το αίτημα για παράταση του ελληνικού προγράμματος μέχρι τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Όμως, τα μηνύματα από τις Βρυξέλλες είναι δυσοίωνα για κάτι τέτοιο, με αξιωματούχους να δηλώνουν στον Πίτερ Σπίγκελ των Financial Times και τον Εντ Κόνγουεϊ του Sky News, ότι κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά απίθανο.

Αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα στους υπουργούς Οικονομικών θα είναι και ένα εναλλακτικό πλάνο για την Ελλάδα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Σχόλια