Ειδήσεις

Και το Plan B θα εξετάσει το Eurogroup

Κανονικά θα συνεδριάσει στις 3 το απόγευμα το Eurogroup στις Βρυξέλλες, στο οποίο θα τεθεί πιθανότατα αίτημα της Ελλάδας για ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος. Ωστόσο ένας ορισμένος αριθμός υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης ετοιμάζεται να βάλει στη συζήτηση το Plan B για την Ελλάδα.

Αξιωματούχος της ευρωζώνης, τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, επιβεβαίωσε ότι «το Eurogroup θα διεξαχθεί» σήμερα, χωρίς ωστόσο να αποκλείσει το ενδεχόμενο η συζήτηση να επικεντρωθεί πλέον σε ένα "σχέδιο Β", κάτι που φέρεται να επιθυμεί «ένας ορισμένος αριθμός χωρών», σύμφωνα με τον ίδιο.

«Οι Έλληνες θα ψηφίσουν επί μιας συμφωνίας που δεν είναι πια πάνω στο τραπέζι», δήλωσε χαρακτηριστικά, αναφέρει δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, αξιωματούχος της Ε.Ε.

Η συζήτηση περί εναλλακτικών σχεδιασμών αφορά το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της, εξήγησε.

Το Eurogroup αναμένεται να κληθεί να αποφασίσει επί του ελληνικού αιτήματος για ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος, ώστε να γίνει το δημοψήφισμα ενώ οι τράπεζες θα είναι καλυμμένες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που χρηματοδοτεί την Ελλάδα όσο βρίσκεται σε πρόγραμμα. Το τρέχον πρόγραμμα λήγει την Τρίτη 30 Ιουνίου.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα αρχίσουν τη σύσκεψή τους στις 3 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος, ενώ η ψηφοφορία στη Βουλή για το δημοψήφισμα είναι προγραμματισμένη για τις 7 το απόγευμα.

Δεν έχει γίνει ακόμη σαφές αν οι εταίροι θα συζητήσουν επί της ελληνικής πρότασης ή κάποιας άλλης πρότασης ή αν θα αποφασίσουν να σταματήσουν τη συζήτηση εξαιτίας του δημοψηφίσματος.

Σχόλια