default-image

Με θετική απήχηση το Gay Pride στο Ηράκλειο

Ηράκλειο
Με θετική απήχηση το Gay Pride στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με σύνθημα να δοθεί ο ανάλογος αγώνας για ισότητα, για σεβασμό της διαφορετικότητας, αλλά και ένας αγώνας κατά της ομοφοβίας και του ρατσισμού, ξεκίνησε χθες το 1ο Διήμερο Φεστιβάλ Διαφορετικότητας, στο πάρκο Γεωργιάδη στο Ηράκλειο.

Αρκετός κόσμος, μικροί και μεγάλοι, έδωσαν το "παρών" λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, οπότε και δόθηκε το σύνθημα της έναρξης σε αυτή τη μεγάλη γιορτή, με σκοπό να στείλουν το αντίστοιχο μήνυμα. Παρά τις αντικρουόμενες απόψεις και τις αντιδράσεις που δημιούργησε αρχικά η είδηση, το 1ο LGBTQI+Pride Κρήτης πήρε σάρκα και οστά. Έτσι, οι διοργανωτές του έχουν από χθες στολίσει με ποικίλα χρώματα το πάρκο Γεωργιάδη, στο οποίο έχουν στηθεί πάγκοι στους οποίους δίνονται πληροφορίες σχετικά με την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ομοφοβίας και πωλούνται διάφορα αναμνηστικά, καθώς και βιβλία. Παράλληλα, υπάρχει στο πάρκο και συνεργείο βιντεοσκόπησης, καθώς όλα τα δρώμενα που θα διαδραματιστούν σε αυτό το διήμερο θα καταγραφούν και θα προβληθούν σε ένα ντοκιμαντέρ κατά των ανισοτήτων και του ρατσισμού.

Συναυλίες και πορεία στην πλατεία Ελευθερίας

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, χθες και σήμερα στο χώρο του πάρκου Γεωργιάδη πραγματοποιούνται πολύχρωμες μουσικές βραδιές, συναυλίες και διάφορα πάρτι με djs, με σκοπό, όπως είπαν και οι διοργανωτές, την ενδυνάμωση και την επίτευξη ισότιμης συνύπαρξης σε χωριά, πόλεις και νησιά. Ωστόσο, κορυφαία στιγμή του όλου γεγονότος θα αποτελέσει μια πολύχρωμη συγκέντρωση και πορεία στην πλατεία Ελευθερίας, η οποία θα ξεκινήσει σήμερα το μεσημέρι.

Το φεστιβάλ, εκτός των άλλων, περιλαμβάνει ομιλίες, βιωματικά εργαστήρια και καλλιτεχνικά δρώμενα, με τους διοργανωτές να στέλνουν το μήνυμα ότι υπάρχουν και να διεκδικούν, μέσω αυτού, την ελευθερία τους στην έκφραση χωρίς φόβο και απειλές ενάντια στην ομοφοβία, το σεξισμό, την τρανσφοβία, τον κοινωνικό στιγματισμό οροθετικών ατόμων και σε οποιαδήποτε μορφή καταπίεσης πάνω στα σώματα και τις επιθυμίες τους. Θεωρούν, τέλος, ότι η σεξουαλικότητα δεν πρέπει να μένει κρυμμένη πίσω από τις πόρτες ενός σπιτιού.

Μαρία Αντωνογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News