Ειδήσεις

Ζευγάρωνε και πουλούσε πίτμπουλ

Εικόνες ντροπής σε παράνομο εκτροφείο πίτμπουλ κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός της Ζωόφιλης Δράσης. Ο εκτροφέας, που, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσίευσε το www.zoosos.gr, κάτω από απαράδεκτες συνθήκες ζευγάρωνε σκυλιά και τα πουλούσε χωρίς παραστατικά, προσήχθη προχθές από αστυνομικούς του Β' Α.Τ. Ηρακλείου Κρήτης.

Σύμφωνα με τη "Ζωόφιλη Δράση", όπως ανέφερε η γραμματέας του σωματείου Καλλιόπη Μαραβελάκη, ήταν γνωστό εδώ και καιρό ότι κάποιος στο Ηράκλειο, στην περιοχή της Καλλιθέας, είχε παράνομο εκτροφείο, αλλά μόλις χθες έγινε κατορθωτό να εντοπιστεί το εγκαταλελειμμένο κτήριο όπου ήταν δεμένα τα ζώα.

Τα επτά ενήλικα πίτμπουλ (τέσσερα αρσενικά και τρία θηλυκά) και τα έξι κουτάβια ήταν αλυσοδεμένα σε ένα περιφραγμένο με τσιμεντόλιθους χώρο, που ήταν στεγασμένος, και για τροφή είχαν, ακόμα και τα κουτάβια, ωμά κόκκαλα ζώων.

Σε τραγικότερη κατάσταση ήταν το ένα από τα θηλυκά σκυλιά, που εγκυμονεί, καθώς από τις συνεχείς γέννες η μήτρα και οι μαστοί του ζώου έχουν διογκωθεί επικίνδυνα και χρειάζεται άμεσα περίθαλψη.

Όταν οι εθελοντές της "Ζωόφιλης Δράσης", που μετά από έρευνα εντόπισαν το σημείο με τα 13 σκυλιά, έφτασαν εκεί είδαν έναν άνδρα, ο οποίος πληρώνεται για να τα ταΐζει, να φεύγει με τη μοτοσυκλέτα του καθώς αντιλήφθηκε την παρουσία τους.

Οι εθελοντές, αφού τράβηξαν φωτογραφίες, πήγαν στο Β' Α.Τ. Ηρακλείου για να καταθέσουν τη σχετική καταγγελία, καθώς, πέραν της παράνομης εκτροφής, τα ζώα κακοποιούνταν μια και ήταν αλυσοδεμένα πάνω στα κόπρανά τους, ενώ για τα θηλυκά οι συνεχείς γέννες - που ο νόμος απαγορεύει - έχουν άμεσες συνέπειες στην υγεία τους.

Αφέθηκε ελεύθερος

Ο ιδιοκτήτης του χώρου, μόλις ενημερώθηκε από τον υπάλληλό του ότι τον είχαν εντοπίσει, έσπευσε στο χώρο να απομακρύνει τα σκυλιά και εκεί τα μέλη της "Ζωόφιλης Δράσης" τον βρήκαν φεύγοντας από το Αστυνομικό Τμήμα.

Τελικά, αφού κλήθηκε η Αστυνομία, ο παράνομος εκτροφέας οδηγήθηκε στο Β' Αστυνομικό Τμήμα, αλλά δε συνελήφθη. Αφέθηκε ελεύθερος γιατί η ΕΛ.ΑΣ. θέλει να εξετάσει περισσότερο τα στοιχεία που υπάρχουν σε βάρος του.

Δήλωσε φιλόζωος... Ισχυρίστηκε ότι τα μάζεψε από το δρόμο

Η κ. Μαραβελάκη μας εξήγησε ότι η "Ζωόφιλη Δράση" κατέθεσε αίτημα για την κατάσχεση των ζώων στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και αναμένουν το αν θα σχηματιστεί δικογραφία για τον παράνομο εκτροφέα. Αξίζει να επισημάνουμε ότι ο εκτροφέας δήλωσε φιλόζωος και εξήγησε ότι είχε βρει τα ζώα αδέσποτα στο δρόμο γι' αυτό και τα μάζεψε για να φροντίσει.

(Φωτογραφία από το zoosos.gr)

Σχόλια