default-image

Ήθελε να "πλημμυρίσει" την αγορά με πλαστά χαρτονομίσματα

Κρήτη
Ήθελε να "πλημμυρίσει" την αγορά με πλαστά χαρτονομίσματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τριακόσια εξήντα οκτώ πλαστά χαρτονομίσματα των 10 ευρώ ήταν έτοιμος να "ρίξει" στην αγορά ένας 31χρονος Ηρακλειώτης. Ωστόσο τα σχέδιά του χάλασαν, καθώς συνελήφθη χθες το πρωί στην Αγία Βαρβάρα.

Αστυνομικοί από τη Μεσσαρά και την Ασφάλεια Ηρακλείου ψάχνοντας στο σπίτι και το αυτοκίνητο του 31χρονου βρήκαν τα κολλαριστά 3.680 ευρώ που ωστόσο δεν είναι και η καλύτερη ποιότητα παραχαραγμένων που έχουν κατά καιρούς εντοπιστεί.

Αρχές του μήνα στο Ρέθυμνο εντοπίστηκαν 849 πλαστά χαρτονομίσματα των εκατό και των πενήντα ευρώ, συνολικής χρηματικής αξίας 82.650 ευρώ.

Τα κρούσματα διακίνησης παράνομων χαρτονομισμάτων έχουν θορυβήσει τους καταστηματάρχες που έχουν τα ματιά τους δεκατέσσερα.

Όπως τονίζουν οι επιτήδειοι προτιμούν κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες να θέσουν σε κυκλοφορία τα πλαστά χρήματα και αυτό διότι η αύξηση της κίνησης ευνοεί πολλές φορές την αφηρημάδα και τη βιασύνη των εργαζομένων με αποτέλεσμα να μη γίνονται αντιληπτά.

Η αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ακόμη από τον εν λόγο Ηρακλειώτη ένα κυνηγετικό όπλο ένα πιστόλι στυλό και έξι φυσίγγια.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_i4up62h4/

Μαρία Μαυρομάτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News