default-image

Σε εξέλιξη διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

Ελλάδα
Σε εξέλιξη διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διευρύνεται η σύνθεση στο έκτακτο Κυβερνητικό Συμβούλιο, το οποίο συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου, με την προσέλευση υπουργών και κομματικών στελεχών, προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις, αλλά και τα επόμενα βήματα, ενόψει του αυριανού Eurogroup.

Το Μαξίμου διαμηνύει ότι «το επικοινωνιακό game, is over». Ειδικότερα, λίγο πριν αρχίσει το κυβερνητικό Συμβούλιο, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι χθες στο Εurogroup και στη Σύνοδο Κορυφής κατέστη σαφές ότι η Ελλάδα πρέπει να απαντήσει στο κείμενο των θεσμών εντός 24ωρών και τόνισαν ότι όσο η Ελλάδα δεν υποχωρεί οι απειλές υποχωρούν και κερδίζει η λογική.

Νωρίτερα, κυβερνητικές πηγές κατέστησαν σαφές ότι η Αθήνα απορρίπτει την πρόταση των θεσμών για παράταση του υφιστάμενου ελληνικού προγράμματος, με χρηματοδοτική κάλυψη ύψους 15,5 δις ευρώ, καθώς η πρόταση των θεσμών «κρίνεται παντελώς ανεπαρκής» , καθώς όπως δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης δεν περιλαμβάνει αρκετή χρηματοδότηση. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η πρόταση των θεσμών προς την ελληνική κυβέρνηση ήταν να νομοθετηθούν άμεσα βαθειά υφεσιακά μέτρα, ως προϋπόθεση για πεντάμηνη χρηματοδότηση.

Υπενθυμίζεται πως μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής, ο πρωθυπουργός τόνισε πως οι αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν βασίστηκαν σε τελεσίγραφα και εκβιασμούς.  Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να αμφισβητήσει αυτές τις αρχές, προσθέτοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να δίνει τον αγώνα υπέρ αυτών των αξιών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, όπως αναφέρει το kathimerini.gr, η ελληνική αντιπροσωπεία προέρχεται με «βελτιωμένες προτάσεις» στις διαπραγματεύσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, που συνεχίζονται στις Βρυξέλλες. Στόχος είναι η επίτευξη προσέγγισης, που θα καταστήσει δυνατή την επίτευξη συμφωνίας στο αυριανό Eurogroup.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, ο κ. Τσίπρας, επανέφερε, στη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ, και τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, το αίτημα για συμπερίληψη δεσμεύσεων για το ζήτημα του χρέους στη συμφωνία, όπως και για ένα ισχυρό αναπτυξιακό πακέτο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News