default-image

Την Τρίτη η συνέχεια της δίκης των "10"

Την Τρίτη η συνέχεια της δίκης των "10"

Με τις απολογίες 8 εκ των συνολικά 10 κατηγορουμένων, ολοκληρώθηκε νωρίς σήμερα το απόγευμα η δεύτερη μέρα της πολύκροτης δίκης του κυκλώματος που φέρεται να έστηνε απάτες οι οποίες είχαν ζημιώσει περίπου 17 εκατομμύρια ευρώ Ελληνικό Δημόσιο και ιδιώτες.

Απολογούμενοι ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, αρνήθηκαν άπαντες τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Υπενθυμίζεται ότι δύο από τους κατηγορούμενους (δύο αδέρφια που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στο εξωτερικό) δεν κάθονται στο εδώλιο κι εκπροσωπούνται δια των συνηγόρων τους.

Σημειώνεται ότι ο 45χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος φέρεται ως ο "εγκέφαλος" του κυκλώματος ανέφερε στην απολογία του ότι όλες οι χρηματικές συναλλαγές στις οποίες προέβαινε, ήταν νόμιμες.

Ο βασικός κατηγορούμενος υποστήριξε ακόμη ότι βρέθηκε μπλεγμένος εξαιτίας του συνεργάτη του.

Πρόκειται για επιχειρηματία ο οποίος είχε κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας από το Δικαστήριο.

Ο τελευταίος δεν εμφανίστηκε στην αίθουσα όπου εκδικάζεται η υπόθεση, με το Δικαστήριο να διατάσσει τη βίαιη προσαγωγή του.

Ο επιχειρηματίας ήρθε τελικά στο Δικαστικό Μέγαρο και εξεταζόμενος από την Έδρα, ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος έπεσε θύμα των έκνομων δραστηριοτήτων του 45χρονου.

Η δίκη διακόπηκε για την ερχόμενη Τρίτη (30/6), στις 9.30 το πρωί, οπότε και η συνεδρίαση θα συνεχιστεί με την εισαγγελική πρόταση και τις αγορεύσεις των συνηγόρων.

Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News