Ειδήσεις

Κάθετα αντίθετοι στο ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ οι ξενοδόχοι

Την αγωνία τους για τη βιωσιμότητα του τουρισμού σε περίπτωση που αυξηθεί ο Φ.Π.Α. εκφράζουν τα μέλη της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου, που διά στόματος του προέδρου τους, κ. Νίκου Χαλκιαδάκη, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με το μέλλον του κλάδου, ο οποίος μέχρι σήμερα αποτελεί τη "ναυαρχίδα" της ελληνικής οικονομίας.

Με επιστολή του προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό αλλά και προς κάθε αρμόδιο υπουργό, ο κ. Χαλκιαδάκης προειδοποιεί ότι στην περίπτωση αύξησης του Φόρου στο 23% θα γεννηθεί μια νέα γενιά προβληματικών επιχειρήσεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία και την απασχόληση, ενώ, όπως υπογραμμίζει, δε θα υπάρχει πλέον άλλος δρόμος παρά τα λουκέτα στις επιχειρήσεις.

Κι όλα αυτά, όπως αναφέρει, παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι δε θα υπήρχαν αλλαγές την τρέχουσα περίοδο, με αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες, προκειμένου να δώσουν ώθηση στον κλάδο βοηθώντας την αύξηση των τουριστών, να έχουν ήδη προχωρήσει σε αλλεπάλληλες προσφορές  εις βάρος των επιχειρήσεών τους.

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Χαλκιαδάκη έχει ως εξής:

«Έχοντας πληροφορηθεί την πιθανότητα  της υπέρμετρης αύξησης του Φ.Π.Α. από 6,5% στο 23% στα ξενοδοχεία, στέλνουμε κραυγή  αγωνίας για τη βιωσιμότητα και το μέλλον του ελληνικού Τουρισμού.

Η συγκεκριμένη αύξηση θα δημιουργήσει μια ακόμα γενιά προβληματικών επιχειρήσεων, με τεράστιες παρενέργειες στην οικονομία και στην απασχόληση, ενώ παράλληλα θα χαθεί η δυναμική του τουρισμού μας, που έχει προσφέρει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της χώρας τα τελευταία χρόνια.

Ύστερα από τη διαβεβαίωση της κυβέρνησής σας, ότι οι όποιες φορολογικές αλλαγές θα ισχύσουν από το τέλος της τρέχουσας τουριστικής περιόδου, ΟΛΟΙ οι τουριστικοί επιχειρηματίες, κάτω από το βάρος της μείωσης του αριθμού των αφίξεων, αναγκάστηκαν να μειώσουν με προσφορές τις τιμές τους, προκειμένου να βοηθήσουμε στην αύξηση ξένων επισκεπτών στη χώρα μας.

Εάν οι παραπάνω φημολογίες επιβεβαιωθούν, είμαστε υποχρεωμένοι εκ των νέων οικονομικών αποτελεσμάτων που θα διαμορφωθούν, να ακολουθήσουμε τον ένα και μοναδικό δρόμο: το κλείσιμο των επιχειρήσεών μας.

Σας ευχαριστούμε

Για την Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου,

ο πρόεδρος

Νίκος Χαλκιαδάκης».

Σχόλια