Ειδήσεις

Εγκληματική αμέλεια θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Διαστάσεις σκανδάλου και εγκληματικής αμέλειας, προσδίδουν στην προχειρότητα με την οποία, όπως λένε οι πολίτες, αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες τα προβληματικά σημεία του βόρειου οδικού άξονα Κρήτης, στα οποία μάλιστα συχνά πυκνά χάνονται ανθρώπινες ζωές.

Ένα από αυτά η στροφή μετά την κατηφόρα από την Αγία Πελαγία στο δρόμο προς το Φόδελε που πρόσφατα μια οικογένεια Χανιωτών ξεκληρίστηκε, αλλά που όπως λένε οι οδηγοί που περνούν καθημερινά από το σημείο, μάλλον δεν έχει ευαισθητοποιήσει τις Αρχές, που τις τελευταίες μέρες εκτελούν εργασίες λίγο πριν και λίγο μετά το σημείο, πάνω σε ευθείες, όχι όμως στα επίμαχα 200 μέτρα που κινδυνεύουν άνθρωποι.

Για σχεδιασμούς δίχως καμία πρόβλεψη, από υπευθύνους που ίσως ποτέ δεν έκαναν επιτόπια αυτοψία, έκαναν λόγο οι πολίτες, που μετρούν μέχρι και σήμερα τα απομεινάρια των τροχαίων ατυχημάτων στο συγκεκριμένο σημείο.

 

Κομμάτια από ΙΧ και μηχανές, μακάβρια ενθύμια που επιβεβαιώνουν όπως τονίζουν την εφιαλτική πορεία που πήραν μπαίνοντας στο σημείο κάποιοι οδηγοί, που όμως δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν ποτέ.

Είναι θέμα σχεδιασμού των έργων που εκτελεί η περιφέρεια, διευκρίνισε ο κ. Κουκιαδάκης, που τόνισε πάντως ότι οι εργασίες αποτελούν τμήμα των βελτιώσεων που εντάχθηκαν στα 10 εκατομμύρια που εξασφαλίστηκαν για τον Βόρειο Οδικό Άξονα του νησιού.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου εξήγησε ότι θα επισκεφθεί το σημείο για να δει την κατάσταση που επικρατεί, με τους πολίτες πάντως να δηλώνουν έτοιμοι μέχρι και να κλείσουν το δρόμο, προκειμένου όσο πιο άμεσα γίνεται να βελτιωθεί η κατάσταση στο σημείο.

Οι οδηγοί που γνωρίζουν καλά τους κινδύνους του σημείου επίσης, λένε ότι δεν υπάρχει χρόνος για αναβολή, εξηγώντας ότι η κατάσταση τους θερινούς μήνες που αυξάνεται η κυκλοφορία λόγω και του τουρισμού, αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους φόβους τους που θα πρέπει να δείξουν άμεσα ότι συμμερίζονται οι Αρχές, εφόσον δε θέλουν όπως είπαν να είναι οι συνυπεύθυνοι των τραγικών αποτελεσμάτων που θα υπάρξουν.

Ράνια Μωραΐτη

Σχόλια