Ειδήσεις

Η Περιφέρεια στηρίζει τις δομές του ΚΕΘΕΑ "Αριάδνη"

«Ολόκληρη η κοινωνία στηρίζει τις δομές του ΚΕΘΕΑ "Αριάδνη"», ανέφερε σε ειδική εκδήλωση ο περιφερειάρχης Κρήτης με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών. «Η στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης είναι δεδομένη σε όλα τα επίπεδα για τη λειτουργία των δομών του Κέντρου στην Κρήτη», συμπλήρωσε ο κ. Αρναουτάκης.

Όπως σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του προγράμματος στις εγκαταστάσεις της δομής στη Νέα Αλικαρνασσό, στο Ηράκλειο, το πρόβλημα των εξαρτήσεων δυστυχώς και στο νησί μας είναι τεράστιο, καθώς, σύμφωνα και με τα απολογιστικά στοιχεία που παρουσίασε ο υπεύθυνος του προγράμματος ΚΕΘΕΑ στην Κρήτη Μιχάλης Σκουλάς, για 4η συνεχόμενη χρονιά τα αιτήματα θεραπείας και υποστήριξης προς το ΚΕΘΕΑ "Αριάδνη" αυξάνονται.

Συγκεκριμένα το 2014 δέχτηκαν υπηρεσίες 977 άτομα ενώ κατά μέσο όρο συνολικά σε όλες τις μονάδες υπηρεσίες δέχτηκαν 800 περίπου άνθρωποι το μήνα.

Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της ειδικής εκδήλωσης ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε: «Συγχαίρουμε όλους τους εργαζόμενους στις δομές και ευχόμαστε πολλή ψυχική δύναμη τους γονείς, και σε όλα τα άτομα που συμμετέχουν στα προγράμματα απεξάρτησης. Η υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης είναι δεδομένη, γιατί όταν 977 συνάνθρωποί μας ζητούν τη στήριξη του ΚΕΘΕΑ εμείς πρέπει να είμαστε δίπλα και σε ηθικό επίπεδο. Έχουμε μια εξαίρετη συνεργασία με το προσωπικό, με τους γονείς, και με τη νέα Προγραμματική Περίοδο ό,τι μπορούμε από πλευράς προγραμμάτων θα υποστηρίξουμε αυτό το σημαντικό έργο που επιτελείται από το ΚΕΘΕΑ, προσπάθεια που στηρίζει ολόκληρη η κοινωνία της Κρήτης».

Ο υπεύθυνος του προγράμματος ΚΕΘΕΑ στην Κρήτη Μιχάλης Σκουλάς σε δηλώσεις του επισήμανε: «Με ή χωρίς την κρίση, καμία σύγχρονη κοινωνία δεν μπορεί να προσπεράσει το πρόβλημα των εξαρτήσεων. Οι διαστάσεις του είναι τεράστιες σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο και αν κανείς το αφήνει το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να το ξαναβρεί μπροστά του με διπλάσιο κόστος. Τα τελευταία 5 χρόνια τουλάχιστον στο δικό μας πρόγραμμα τα περιστατικά δυστυχώς αυξάνουν. Το 2014 είχαμε 997 αιτήματα από άτομα σε επίπεδο Κρήτης, και οι περισσότεροι από αυτούς είναι εξαρτημένοι. Το προσωπικό είναι στα όριά του και ευτυχώς που οι εθελοντές, η κοινωνία, είναι δίπλα μας. Πιστεύω ότι με τη στήριξη του υπουργού, της Περιφέρειας Κρήτης, οι δομές θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους».

Σχόλια