default-image

Σόιμπλε: "Η ελληνική πρόταση απλά αυξάνει φόρους"

Οικονομία
Σόιμπλε: "Η ελληνική πρόταση απλά αυξάνει φόρους"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έντονη κριτική στην ελληνική πρόταση άσκησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιφυλακτικός για το αποτέλεσμα των συνομιλιών με την Ελλάδα, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη συνοχής της ευρωζώνης, προσθέτοντας ότι αν οι αγορές χάσουν την εμπιστοσύνη τους στους χαράζοντες την πολιτική, τότε το ευρώ θα καταρρεύσει.

Στο 50% υπολόγισε τις πιθανότητες να επιτευχθεί συμφωνία της Ελλάδας με τους θεσμούς σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υλοποιηθούν, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμνανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και επισήμανε ότι η Ελλάδα γνωρίζει τα πλεονεκτήματα της παραμονής στην Ευρωζώνη.

«Δεν ξέρω ποια θα είναι η έκβαση, είναι 50-50», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, νωρίτερα σήμερα από τη Φρανκφούρτη, αναφερόμενος στις πιθανότητες συμφωνίας, και τόνισε ότι «ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ευρωζώνη είναι η απώλεια της αξιοπιστίας της», ενώ σημείωσε ότι καμιά άλλη χώρα της Ευρωζώνης δεν μπορεί να συγκριθεί με την περίπτωση της Ελλάδας.

Αναφερόμενος στην καταληκτική ημερομηνία της 30ής Ιουνίου, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η 30ή είναι η 30ή, όχι η 1η Ιουλίου και σχολίασε ότι «η ελληνική κυβέρνηση είναι δημοκρατικά εκλεγμένη, αλλά το ίδιο και η δική μου».

Σε ό,τι αφορά την ουσία των ελληνικών προτάσεων, σύμφωνα με το ethnos.gr, υποστήριξε ότι πρόκειται μόνο για αυξήσεις σε φόρους και εισφορές και όχι για περικοπές δαπανών, ενώ προσέθεσε ότι τα κράτη της Ευρωζώνης δεν μπορούν να ξοδεύουν χωρίς όριο και ότι μια οικονομία δεν μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς υγιή δημοσιονομικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News