default-image

Παράταση μέχρι 15 Ιουλίου για τις 100 δόσεις

Οικονομία
Παράταση μέχρι 15 Ιουλίου για τις 100 δόσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ρύθμιση για τις 100 δόσεις των οφειλετών στο Δημόσιο υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλής, ωστόσο πολλοί (και κυρίως οι μεγαλοφειλέτες) δεν την έχουν εκμεταλλευτεί, πιθανότατα εξαιτίας της παράτασης της πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας.

Για να δοθεί η δυνατότητα και σε αυτούς να συμμετάσχουν στη ρύθμιση, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, αποφάσισε την παράταση της προθεσμίας ένταξης στη ρύθμιση των 100 δόσεων έως τις 15 Ιουλίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, η ρύθμιση για παράταση της προθεσμίας θα κατατεθεί, με τροπολογία, σήμερα στο σχέδιο νόμου "Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα".

Το υπουργείο επισημαίνει ότι η τροπολογία αυτή είναι «ανταπόκριση της κυβέρνησης στα χιλιάδες μηνύματα πολιτών, που κατέκλυσαν το υπουργείο Οικονομικών τις τελευταίες ημέρες. Ανταποκρίνεται επίσης στην ανάγκη διευκόλυνσης της φορολογικής διοίκησης, στην οποία εκκρεμούν χιλιάδες υποθέσεις σε διάφορες φάσεις ελέγχου, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η ένταξη στη ρύθμιση τουλάχιστον όσων απ' αυτές βρίσκονται στην τελική φάση».

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα στοιχεία, περίπου 750.000 φορολογούμενοι, κυρίως φυσικά πρόσωπα, αλλά και επιχειρήσεις, έχουν θέσει σε ρύθμιση ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 5,25 δισ. ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News