Ειδήσεις

ΚΝΕ: Πλούσια η δραστηριότητα της ΟΠ Κρήτης για τα ναρκωτικά

Με κεντρικό σύνθημα «Δεν είναι ελευθερία να ψάχνεις τη φυγή, τα ναρκωτικά είναι στο μυαλό καταστολή» η Οργάνωση Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ οργανώνει πλήθος δραστηριοτήτων σε όλο το νησί κατά τη σημερινή ημέρα, 26η Ιούνη, Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, αλλά και τις επόμενες.

Μάλιστα, επ' αφορμή της ημέρας, το πρωί της Παρασκευής μέλη της ΚΝΕ παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στην Ανδρόγεω, στο Ηράκλειο.

Πιο συγκεκριμένα, οι εκδηλώσεις που προγραμματίζονται σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο για σήμερα Παρασκευή και το σαββατοκύριακο έχουν ως εξής

Στο Ηράκλειο, αύριο Σάββατο 27/6 στην πλατεία Ελευθερίας με ώρα έναρξης στις 18:00:

• Ομιλία από τη Χριστοδουλοπούλου Νικολέττα, γραμματέα του ΣΠ Κρήτης της ΚΝΕ και μέλος του ΚΣ

• Παρουσίαση μαθητικών project

• Συναυλία από μαθητικά και νεανικά συγκροτήματα

• Βιβλιοπωλείο

Την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν τουρνουά ποδοσφαίρου, μπάσκετ, ping-pong σε γήπεδα της πόλης.

Στα Χανιά, σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο 26-27/6: Περιοδείες σε Πολυτεχνείο, ΤΕΙ και στέκια νεολαίας

Στο Ρέθυμνο: Σήμερα και αύριο 26-27/6: Περιοδείες σε Πανεπιστήμιο, ΤΕΙ και στέκια νεολαίας

Την Τρίτη 30/6: Τουρνουά μπάσκετ και βόλεϊ στα γηπεδάκια έναντι πλατείας Τεσσάρων Μαρτύρων.  

Το στέλεχος της ΚΝΕ Μάνος Πάγκαλος, εκ μέρους του Συμβουλίου Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ, ανέφερε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ότι τα ναρκωτικά είναι "όπλο" του σάπιου συστήματος.

«Σε µια περίοδο που η ανεργία θερίζει, που αντί για μισθό παίρνουμε ψίχουλα, που το δικαίωμα στη μόρφωση, στην Υγεία, στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό, χτυπιέται, σε μια περίοδο που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζει νέα συμφωνία-μνημόνιο τσακίσματος των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας, προβάλλεται η μαστούρα για ελευθερία! Καταστρέφουν το δικαίωμά µας στη μόρφωση, στη δουλειά και τη ζωή, και προβάλλουν για "δικαίωμα" την "αυτοκαταστροφή" (..)», τόνισε.

Ο Μάνος Πάγκαλος κάλεσε «τον κάθε νέο και την κάθε νέα να σκεφτεί ποιους βολεύει να ψάχνουμε τη λύση στη φυγή και να αφήνουμε απείραχτες τις αιτίες που γεννούν όσα ζούμε», λέγοντας: «Τα ναρκωτικά αξιοποιούνται για να ναρκώνουν τη σκέψη, να βάζουν στο περιθώριο ένα κομμάτι νέων, να αλλοιώνουν τη συνείδηση και τις επιλογές τους, τον τρόπο που οργανώνουν τη ζωή και την καθημερινή τους δραστηριότητα. Διαφημίζουν τη ναρκωκουλτούρα γιατί θέλουν τη νεολαία ανήμπορη να αντιδράσει. Θολούρα στο μυαλό, και τα κεφάλια κάτω. Παρουσιάζουν την καταστολή του μυαλού σαν ελευθερία, η αλήθεια όμως είναι ότι τα ναρκωτικά είναι ακόμα µια αλυσίδα που θέλουν να µας περάσουν.

Η χρήση οποιασδήποτε ναρκωτικής ουσίας διαμορφώνει και ανάλογη συνείδηση, τρόπο σκέψης και τρόπο ζωής. Προβάλλει τη λογική "Μπροστά σε ότι σε "χαλάει", διάλεξε τη νάρκωση για να ξεχάσεις το πρόβλημα, όχι όμως να το αντιμετωπίσεις, να το κοιτάξεις κατάματα και να το τσακίσεις". Η "ουσία" παρεμβάλλεται ανάμεσα στον άνθρωπο και τη δραστηριότητά του, μέχρι να τον ελέγξει.

Σήμερα η κεντρική αντιναρκωτική πολιτική είναι η συντήρηση του φαινομένου και του χρήστη, µε την υλοποίηση των κατευθύνσεων της ΕΕ µε τα υποκατάστατα. Αρκεί να αναφέρουμε πως σε 7 χώρες της Ευρώπης η πλειοψηφία των εξαρτημένων είναι από μεθαδόνη! Ταυτόχρονα στήνουν φιέστες προβολής της ναρκωκουλτούρας -ανάμεσα στους διοργανωτές είναι και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ (..)».

«Παλεύουμε», κατέληξε το μέλος της ΚΝΕ, «ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, γιατί παλεύουμε ενάντια στις αιτίες που τα γεννούν. Ενάντια στο σημερινό σάπιο σύστημα που γεννά φτώχεια, ανεργία, ανασφάλεια και θέλει τους νέους ανήμπορους να αντιδράσουν σε όσα τσακίζουν τη ζωή τους. Όλα αυτά θα βρεθούν στο επίκεντρο της δραστηριότητας που θα αναπτύξει η ΚΝΕ αυτό το διάστημα».

Σχόλια