Ειδήσεις

Στοιχεία σοκ για τους πληθυσμούς ελεφάντων στην Τανζανία

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που δημοσίευσε η κυβέρνηση της Τανζανίας για τους πληθυσμούς των ελεφάντων στα εδάφη της, τα οποία αποκαλύπτουν ότι η λαθροθηρία για την αρπαγή ελεφαντόδοντων ευθύνεται για τη δραματική αυτή μείωση.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, μέσα σε μόλις έξι χρόνια ο πληθυσμός ελεφάντων στην Τανζανία μειώθηκε από σχεδόν 110.000 σε 43.300 (περίπου το 60% του συνόλου των ελεφάντων που ζουν στη χώρα).

Σε μια προσπάθεια να τερματιστεί η λαθροθηρία ελεφαντόδοντου, το οποίο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Κίνα, το υπουργείο Φυσικών Πόρων και Τουρισμού της Τανζανίας σε συνεργασία με την οργάνωση WildAid και την African Wildlife Foundation, προτρέπει το κοινό να υποστηρίξει την προστασία των ζώων αυτών.

«Οι ελέφαντες αποτελούν ένα από τα κίνητρα για να έρχονται οι τουρίστες στη χώρα, με τον τουρισμό να αποτελεί το 17% του ΑΕΠ» ανέφερε ο υπουργός Φυσικών Πόρων και Τουρισμού Lazaro Nyalandu.

«Οι ελέφαντές μας αποτελούν ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα για τη χώρα από πολλές απόψεις και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να σταματήσει τη λαθροθηρία. Όμως δε μπορεί να το κάνει μόνη της. Θέλουμε να επιστρατεύσουμε τη βοήθεια όλων των πολιτών μας για να σταματήσει αυτή η κλοπή της εθνικής μας κληρονομιάς».

Ο ίδιος ζήτησε από την Κίνα και άλλα έθνη να σταματήσουν την «όρεξή τους για ελεφαντόδοντο».

Στην εκστρατεία συμμετέχουν πολλές διάσημες προσωπικότητες από όλον τον κόσμο, όπως ο πρώην παίκτης του NBA Hasheem Thabeet, η πρώην Μις Τανζανία Jacqueline Mengi, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και ο Τζάκι Τσαν.

Πηγή: newsbeast.gr

Σχόλια