Ειδήσεις

"Φως" στους αδύναμους από τη ΔΕΗ

Θετικές είναι οι πρώτες εκτιμήσεις για το πρόγραμμα ρύθμισης της ΔΕΗ απέναντι σε οφειλέτες της, με στόχο την ουσιαστική στήριξη και οικονομική διευκόλυνση των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων, αλλά και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την παρατεταμένη οικονομική ύφεση.

Όπως ανακοίνωσε η Επιχείρηση, οι πελάτες οι οποίοι επιθυμούν να προβούν στη ρύθμιση των οφειλών τους, με το νέο πρόγραμμα διακανονισμών, που προσφέρει περισσότερες δόσεις, μπορούν να απευθυνθούν στα κατά τόπους καταστήματα.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, μετά την 1η Ιουλίου όσοι ενδιαφέρονται να ενταχθούν σε αυτό το πρόγραμμα θα πρέπει να απευθύνονται στο Τμήμα Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πελατών, το 11770 (Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 08:00-16:00).

Το νέο πρόγραμμα διακανονισμών περιλαμβάνει ευνοϊκότερους όρους ρύθμισης μακροχρόνιων οφειλών και περισσότερες δόσεις, δίνοντας τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς τη ΔΕΗ μέσω βιώσιμων διακανονισμών.

Συγκεκριμένα:

- Έως 36 μηνιαίες δόσεις για οικιακούς πελάτες, μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αντικειμενική αδυναμία εξόφλησης λογαριασμών και τήρησης προηγούμενων διακανονισμών.

- Δικαίωμα νέου διακανονισμού για όλους τους πελάτες που επιθυμούν να ενταχθούν στις ευνοϊκότερες ρυθμίσεις του νέου προγράμματος.

- Πολυάριθμες άτοκες δόσεις για τους ευάλωτους πελάτες, όπως δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, άτομα με αναπηρία, κ.λπ. με βάση τις ανάγκες τους σε ηλεκτρική ενέργεια.

- Συνέπεια ως "κλειδί" για το μέγιστο αριθμό δόσεων.

«Αναγκαία ρύθμιση»

«Όταν έχουμε σε καθημερινή βάση μόνο στο Τσαλικάκι, στο Ηράκλειο, κατά μέσο όρο 300 και πλέον άτομα που έρχονται και ζητούν διακανονισμό, τότε καταλαβαίνουμε πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση», λέει στην εφημερίδα μας το στέλεχος της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ Γιάννης Βρέντζος.

Σύμφωνα με τον ίδιο όμως, η ΔΕΗ θα πρέπει να δει με "καλό μάτι" και να βοηθήσει τους πιο αδύναμους οφειλέτες, εκείνους δηλαδή που και σε ρύθμιση να μπουν δε θα μπορούν να πληρώσουν έγκαιρα και σωστά τους νέους τους λογαριασμούς, όπως είναι για παράδειγμα οι άνεργοι.

Αξίζει να αναφέρουμε, εξάλλου, ότι προβλέπεται αναστολή διακοπών ρεύματος στους ευάλωτους πελάτες. Σε αυτούς παρέχονται ειδικά μέτρα προστασίας, μεταξύ των οποίων η μη έκδοση εντολής απενεργοποίησης μετρητή (διακοπής ρεύματος) λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών καθ' όλη τη διάρκεια του έτους (εξαιρούνται περιπτώσεις παραβατικών συμπεριφορών, όπως ρευματοκλοπές).

Χριστόφορος Παπαδάκης

Σχόλια