Ειδήσεις

Άνοιξε η αυλαία των εκδηλώσεων του ΚΕΘΕΑ "Αριάδνη"

Η αυλαία των εκδηλώσεων του ΚΕΘΕΑ "Αριάδνη" για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών - 26 Ιουνίου - άνοιξε σήμερα το πρωί στην πλατεία Λιονταριών, για το Ηράκλειο, με θεατρικό δρώμενο από μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας και διανομή ενημερωτικού υλικού και αναμνηστικού δώρου.

Την ίδια ώρα, ολοκληρώθηκε η εικαστική παρέμβαση με θέμα τα "Ταυροκαθάψια" στο λιμάνι Ηρακλείου από τα μέλη του Κέντρου Κοινωνικής Επανένταξης του ΚΕΘΕΑ "Αριάδνη" και με την υποστήριξη των ζωγράφων Σ. Κουκουλάκη, Ι. Πολιτόπουλου, Μ. Ζερβού και εθελοντών.

Στα Χανιά

Στην πόλη των Χανίων πραγματοποιήθηκε ενημέρωση στη Δημοτική Αγορά και την πλατεία 1866 από γονείς και μέλη της Μονάδας Συμβουλευτικής Χανίων.

Οι αυριανές εκδηλώσεις

Αύριο Παρασκευή 26/6/2015 στο Ηράκλειο και ώρα 11:30 στις εγκαταστάσεις της Θεραπευτικής Κοινότητας "Αριάδνη", στη Νέα Αλικαρνασσό, θα παρουσιαστεί η δυναμική του προβλήματος των εξαρτήσεων στην Κρήτη σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία 2014 του Τμήματος Έρευνας του ΚΕΘΕΑ "Αριάδνη". Στην παρουσίαση θα παρευρεθεί ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης.  

Επίσης, το βράδυ στις 20:30, παρουσία του δημάρχου Ηρακλείου κ. Λαμπρινού, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου, έκθεση μουσικών οργάνων από το Εργαστήρι "Λαβύρινθος" του Ross Daily, θεατρικό δρώμενο με τίτλο "Μια συνάντηση με τον Ν. Καζαντζάκη" & έκθεση έργων τέχνης από μέλη του ΚΕΘΕΑ "Αριάδνη" στο αίθριο του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου, με ελεύθερη είσοδο.  

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου με το ΚΕΘΕΑ "Αριάδνη" για την υλοποίηση του έργου "Στα βήματα του Μεγάλου Στοχαστή Ν. Καζαντζάκη" που περιλαμβάνει τη φροντίδα των τειχών και πολιτιστικών εκδηλώσεων από την Πύλη Ιησού έως την πλ. Φανερωμένης και τον Τάφο του Καζαντζάκη.

Την ίδια μέρα (26/6/15), στα Χανιά, από 10:00 έως 11:00 & από 18:00 έως 19:00, θα γίνει ποδηλατοδρομία με εθελοντές και φίλους του ΚΕΘΕΑ "Αριάδνη" στο κέντρο της πόλης.

Το βράδυ, 19:00-20:30, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτό μάθημα διαλογισμού στο παλιό λιμάνι (Γιαλί Τζαμί) σε συνεργασία με το Parko Lab, ενώ αμέσως μετά 21:30-23:30 θεατρικό δρώμενο από το Σύλλογο Οικογένειας και συναυλία με τη φιλική συμμετοχή του Ρούσσου Λειβαδιτάκη (μπουζούκι), του Σταμάτη Παπαδάκη (κιθάρα) και της Μαρίνας Κωνσταντινίδου (φωνή) στο Δημοτικό Κινηματογράφο "Κήπος". Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Τέλος, στη Ρόδο, αύριο και ώρα 10:00-15:00 θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση στο χώρο του "Ακταίον" στην πόλη της Ρόδου, από γονείς και προσωπικό του Συμβουλευτικού Κέντρου Ρόδου του ΚΕΘΕΑ "Αριάδνη".

Σχόλια