default-image

Τι δήλωσαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες προσερχόμενοι στη Σύνοδο

Οικονομία
Τι δήλωσαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες προσερχόμενοι στη Σύνοδο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν έχουμε επιτέλεσει ακόμη επαρκή πρόοδο, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

Η κ. Μέρκελ επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει με τους τρεις θεσμούς, ενώ σημείωσε για άλλη μία φορά ότι θα αποφασίσουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Όπως είπε, η Σύνοδος Κορυφής, που θα διεξάγεται παράλληλα με το Eurogroup, δεν θα αναμιχθεί σε αυτό.

https://www.youtube.com/watch?v=VBgLDb8cjaYΚοινές δηλώσεις Γιούνκερ-Σουλτς για τη Σύνοδο Κορυφής. Συνέντευξη Τύπου εν όψει της Συνόδου Κορυφής έδωσαν ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Η δήλωση του καγκελάριου της Αυστρίας Φάιμαν κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Κορυφής.

Γιούνκερ: "Εργαζόμαστε για να κρατήσουμε την Ευρώπη ενωμένη"

Εργαζόμαστε έως το τελευταίο λεπτό ώστε να κρατήσουμε την Ευρώπη ενωμένη, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

Ο κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος τόνισε ότι δεν μπορώ να πω ότι έχουμε φθάσει σε συμφωνία, αλλά θα δουλέψουμε για να έχουμε μία Ευρώπη και μία Ελλάδα ανταγωνιστική.

Σουλτς: Η λογική θα υπερισχύσει

Αισιόδοξος ότι στο τέλος θα υπερισχύσει η λογική εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, υποστήριξε ότι οι προτάσεις Ελλάδας και θεσμών πρέπει να οδηγήσουν σε συμβιβασμούς.

«Τείνουμε χείρα βοηθείας προς την Ελλάδα» υποστήριξε εν συνεχεία, ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.

«Οι προτάσεις πρέπει να έχουν νόημα και να μην είναι μόνο φοροεισπρακτικές» συμπλήρωσε ο κ. Σουλτς.

Ολάντ: Δεν είμαστε μακριά από τη συμφωνία

Την εκτίμηση ότι Ελλάδα και θεσμοί δεν βρίσκονται μακριά από τη συμφωνία, εξέφρασε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε.

«Η συμφωνία είναι εφικτή και αναγκαία, αλλά ακόμη υπάρχουν αποκλίσεις» υποστήριξε ο Γάλλος πρόεδρος, ενώ πρόσθεσε ότι «θα αφήσουμε τους θεσμούς και την Ελλάδα να δουλέψουν και να βρουν λύση».

Όπως εξήγησε, όσο πιο γρήγορα υπάρξει λύση, τότε το καλύτερο, καθώς η Ελλάδα δεν έχει χρόνο.

«Δεν είμαστε μακριά από τη συμφωνία - Υπάρχει διαφωνία στα μέσα και όχι στους στόχους» τόνισε, ενώ κατέληξε πως «το χρέος πρέπει να είναι μέρος της συμφωνίας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News