Ειδήσεις

"Ο ελληνικός λαός θα πετάξει την τρόικα έξω από την Ελλάδα"

Τους «νέους εκβιασμούς της τρόικας» κατήγγειλε με παρέμβασή του χθες Τετάρτη 24/6/2015 ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και επικεφαλής του πολιτικού κινήματος "Αντιμνημονιακοί Πολίτες", καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, «η τρόικα και οι τοκογλύφοι δανειστές συνεχίζουν την εκβιαστική τους πολιτική ενάντια στο φτωχοποιημένο από τα μνημόνια ελληνικό λαό. Το έχω ξαναπεί στην αίθουσα αυτή το μνημόνιο απέτυχε. Το μνημόνιο γέμισε την Ελλάδα με στρατιές ανέργων και με εκατομμύρια φτωχούς. Πετσόκοψε μισθούς και συντάξεις και προκάλεσε μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Η τρόικα και οι δανειστές έγιναν πλουσιότεροι και οι Έλληνες φτωχότεροι. Από τα 214 δισεκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν ως δάνεια στην Ελλάδα το 96% των ποσών αυτών γύρισε πίσω στις τσέπες των δανειστών».

Τέλος ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Η τρόικα συνεχίζει την εκβιαστική της πολιτική ακόμη και αυτή εδώ τη στιγμή. Σφίγγει τη θηλιά γύρω από την Ελλάδα. Απαιτεί και νέα μείωση μισθών και συντάξεων. Απαιτεί ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας αντί πινακίου φακής. Επιβάλλει μια νέα αντιλαϊκή φορομπηχτική πολιτική 8 δισεκατομμυρίων ευρώ, με αύξηση του ΦΠΑ στα βασικά τρόφιμα εντείνοντας έτσι την ανθρωπιστική κρίση. Να γνωρίζει όμως η τρόικα ότι ο ελληνικός λαός σύντομα θα την πετάξει έξω από την πατρίδα μας».

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:

Σχόλια