Ειδήσεις

Αποκαθιστούν τις ζημιές του χειμώνα στο δρόμο Γάζι-Κρουσώνας

Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές που προκάλεσαν οι κατολισθήσεις στο δρόμο Γάζι-Κρουσώνας λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με την Περιφέρεια Κρήτης.

Σήμερα ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε τη σύμβαση "9ο υποέργο, δρόμος Γάζι-Κρουσώνας-έργα προστασίας και σταθεροποίησης πρανών ορυγμάτων" με προϋπολογισμό 1.220.000 ευρώ, χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε από το ΕΣΠΑ Κρήτης 2007-2013.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Αρναουτάκης, «μια σύμβαση με προϋπολογισμό 1.220.000 ευρώ, με τη δημοπράτηση αυτού του έργου, ολοκληρώνονται όλες οι εργολαβίες για το δρόμο Γάζι-Κρουσώνα. Θεωρούμε ότι μέχρι τέλος του χρόνου και ίσως τον Οκτώβριο να έχει ολοκληρωθεί αυτό το μεγάλο οδικό έργο. Το συγκεκριμένο αφορά τα 500 περίπου μέτρα όπου είχαν σημειωθεί κατολισθήσεις λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών. Καταφέραμε και εξασφαλίσαμε τους οικονομικούς πόρους σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο».

Στη σημερινή υπογραφή της σύμβασης στην Περιφέρεια Κρήτης παραβρέθηκαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο ανάδοχος του έργου Γιώργος Συνατσάκης (Δομική Κρήτης Α.Ε.), και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Ηρακλείου Μανόλης Φακουκάκης.

Σχόλια