default-image

Νέα αύξηση ELA για τις ελληνικές τράπεζες

Οικονομία
Νέα αύξηση ELA για τις ελληνικές τράπεζες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ώρα που η Ελλάδα προσπαθεί να βρει κοινό έδαφος με τους δανειστές, η ΕΚΤ συνεχίζει τη στήριξη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Συγκεκριμένα σε νέα αύξηση του ορίου ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες μέσω του Έκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας (ELA) προχώρησε σήμερα Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Τράπεζα της Ελλάδος έλαβε στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ το σύνολο του ποσού που ζήτησε.

Πλέον ο συνολικός ELA που έχουν λάβει οι ελληνικές τράπεζες ξεπερνά τα 90 δισ. ευρώ περίπου.

Πηγές του ευρωσυστήματος ανέφεραν πως εφόσον κριθεί αναγκαίο η ΕΚΤ θα συνεδριάσει εκ νέου μέσα στις επόμενες 24 ώρες για να εξετάσει τα επίπεδα ρευστότητας των τραπεζών.

Σύμφωνα με το Reuters ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank) Γιενς Βάιντμαν, σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τους ομολόγους του στην ΕΚΤ αυτήν την εβδομάδα, εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες αναφορικά με τη συνεχιζόμενη παροχή χρηματοδότησης μέσω του ELA στις ελληνικές τράπεζες.

«Έχει καταστήσει σαφείς τις ανησυχίες του από την αρχή», σημείωσε πηγή του πρακτορείου, προσθέτοντας ότι ο είχε εγείρει και πάλι το ζήτημα αυτήν την εβδομάδα σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τους άλλους διοικητές των τραπεζών της ευρωζώνης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News