Ειδήσεις

Λιμεναρχείο Χανίων: 70 άτομα σε 150 τετραγωνικά

Σε ένα κτήριο 150 τετραγωνικών μέτρων και σε συνθήκες ασφυξίας στεγάζονται οι υπηρεσίες και το προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων στη Σούδα. Στους 70 εργαζόμενους δηλαδή αντιστοιχούν από 2 τετραγωνικά...

Έτσι, το πρωί της Τετάρτης λιμενικοί και εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών τους οργάνων πραγματοποίησαν ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο του Κεντρικού Λιμεναρχείου στη Σούδα.

Οι συγκεντρωμένοι είχαν αναρτήσει έξω από το Κεντρικό Λιμεναρχείο δυο πανό με αίτημα να βρεθεί κατάλληλος χώρος προκειμένου στα στεγαστούν οι υπηρεσίες του Λιμεναρχείου, δεδομένου ότι, όπως υποστηρίζουν, ο χώρος των 150 τετραγωνικών μέτρων όπου σήμερα στεγάζεται το Κεντρικό Λιμεναρχείο καθώς και ο χώρος όπου στεγάζεται η υπηρεσία, στο παλιό λιμάνι της πόλης, δεν καλύπτουν ούτε τις υπηρεσιακές αλλά ούτε και τις ανάγκες εξυπηρέτησης των πολιτών.

Οι εργαζόμενοι στο Λιμεναρχείο και οι συνδικαλιστές ζητούν να παραχωρηθεί για τις ανάγκες της υπηρεσίας ο πρώτος όροφος του κτηρίου όπου λειτουργεί το Τελωνείο και βρίσκεται δίπλα στο κτήριο του Κεντρικού Λιμεναρχείου.

Επισημαίνουν μάλιστα ότι για αυτό υπήρχε απόφαση η οποία αναρτήθηκε στο «Διαύγεια», αλλά ως διά μαγείας κατέβηκε λίγο μετά. Σε ψήφισμά τους μάλιστα εκφράζουν και την αντίθεσή τους στην προοπτική ενοικίασης άλλου χώρου ο οποίος προτείνεται και, όπως επισημαίνουν, δεν εξυπηρετεί τις υπηρεσιακές ανάγκες της υπηρεσίας, ενώ για την ενοικίαση και διαμόρφωσή του χρειάζεται ένα σημαντικό χρηματικό ποσό.

Μιλούν για ενοίκιο της τάξεως των 3.500 ευρώ και για κόστος ανακατασκευής 200 χιλιάδων, την ώρα που υπάρχει λύση και μάλιστα χωρίς κόστος. Σύμφωνα με το γενικό γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος Σπύρο Πασσάκο, «μοναδικό μέλημά μας είναι να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες του προσωπικού και της υπηρεσίας και να εξυπηρετούνται οι πολίτες. Θέλουμε ένα κεντρικό Λιμεναρχείο αντάξιο της Κρήτης, αντάξιο των πολιτών», είπε χαρακτηριστικά.

«Ζητάμε από την Πολιτεία να λειτουργήσει υπέρ του πολίτη και του κράτους και να βρει την αρμόζουσα λύση», τόνισε από την πλευρά ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δυτικής Κρήτης Νίκος Παναγόπουλος.

Αν δεν εισακουστούν ετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις

Οι συγκεντρωμένοι παρέδωσαν στον κεντρικό λιμενάρχη ψήφισμα ζητώντας του να το διαβιβάσει στις κεντρικές υπηρεσίες, ενώ άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο και νέων κινητοποιήσεων αν δε δοθεί λύση στο αίτημά τους. Η κινητοποίηση ήταν ειρηνική και μαζική, ενώ το παρών έδωσαν και συνδικαλιστές από την ανατολική Κρήτη.

Αντώνης Νομικός

Σχόλια