Ειδήσεις

Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 7 το πρωί νέος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας σε επίπεδο τεχνοκρατών.

Στις 10 το πρωί στις Βρυξέλλες ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα με τους επικεφαλής των θεσμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, μαζί με τους κυρίους Κλάους Ρέγκλινγκ, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) και Γέρουν Ντάισελμπλουμ, του Eurogroup.

Κυβέρνηση και θεσμοί έχουν μπροστά τους σχεδόν έξι ώρες για να βρουν κοινά σημεία ώστε να επιτευχθεί η συμφωνία.

Στη συνέχεια, στις 2 το μεσημέρι θα συνεδριάσει το Eurogroup, προκειμένου απλά να επικυρώσει το κείμενο της συμφωνίας που θα έχουν επιτύχει η θεσμοί.

Όλο το πακέτο θα πάει στους ηγέτες των χωρών, οι οποίοι συνέρχονται στην Σύνοδο Κορυφής, στις 5 το απόγευμα.

Ολονύχτιο θρίλερ στις Βρυξέλλες

Στο μεταξύ, ένα ολονύχτιο θρίλερ εξελίχτηκε στις Βρυξέλλες.

Είκοσι πέντε λεπτά μετά τα μεσάνυχτα ξεκίνησε στο κτίριο της Κομισιόν η δεύτερη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους επικεφαλής των θεσμών, δηλαδή τους Μάριο Ντράγκι (ΕΚΤ), Κριστίν Λαγκάρντ (ΔΝΤ) και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ (Κομισιόν) στην οποία συμμετείχαν ο Κλάους Ρέγκλινγκ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης και ο επικεφαλής του Eurogroup κ. Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Η συνάντηση έληξε άκαρπη λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Πρώτοι αποχώρησαν η Κριστίν Λαγκάρντ και ο Μάριο Ντράγκι.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικράτησε το γεγονός πως κανείς από τους συμμετέχοντες δεν προχώρησε σε δηλώσεις.

Σχόλια