Ειδήσεις

Συνάντηση Μ.Κεφαλογιάννη με τον Ν. Παπαδόπουλο

Για την πορεία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία και την ανάγκη η γειτονική χώρα να συμμορφωθεί με τα κοινοτικά κεκτημένα, όπως η αναγνώριση των κυριαρχικών δικαιωμάτων των χωρών μελών, ενημέρωσε ο επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. κ. Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος της Κύπρου κ. Νικόλα Παπαδόπουλο.

Ο κ. Κεφαλογιάννης, με την ιδιότητα του προέδρου της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, συναντήθηκε και ενημέρωσε την προηγούμενη εβδομάδα με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος της Κύπρου, Νικόλα Παπαδόπουλο, που επισκέφθηκε τις Βρυξέλλες συνοδευόμενος από τον ευρωβουλευτή του κόμματός του, Κώστα Μαυρίδη, και τον πρόεδρο της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του Δημοκρατικού Κόμματος, Θέμη Θεμιστοκλέους.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο πρόσφατο επικριτικό ψήφισμα για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας που υιοθετήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπου, με τη συνεργασία όλων των Ελλήνων και Κυπρίων ευρωβουλευτών, εντάχθηκαν σε αυτό σειρά ευνοϊκών τροπολογιών για τα ελληνικά και κυπριακά συμφέροντα.

Το άλλο θέμα που απασχόλησε τη συνάντηση ήταν οι διαφαινόμενες αρνητικές εξελίξεις των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδος και δανειστών, όπου όλοι εξέφρασαν τη βαθιά ανησυχία τους.

Σχόλια