default-image

Αθώοι για τους 22 τόνους λάδι που έκαναν "φτερά"

Κρήτη
Αθώοι για τους 22 τόνους λάδι που έκαναν "φτερά"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια ασυνήθιστη - τουλάχιστον για τα τοπικά δεδομένα - ιστορία αναβίωσε την Τετάρτη 25 Ιουνίου στις δικαστικές αίθουσες. Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, κάθισαν δύο άνδρες οι οποίοι κατηγορούνταν ότι πριν από δέκα χρόνια είχαν κλέψει ένα βυτιοφόρο, το οποίο περιείχε… 22 τόνους λάδι!

Το χρονικό της υπόθεσης

Το περιστατικό είχε σημειωθεί το 2005, στο Ηράκλειο, όταν διαπιστώθηκε ότι το βυτιοφόρο ιδιοκτησίας εταιρείας εξαγωγής ελαιολάδου είχε κάνει "φτερά".

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. είχαν στραφεί, τότε, στους δύο οδηγούς του οχήματος, εργαζόμενους στην εν λόγω εταιρία.

Ωστόσο, αμφότεροι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ενώ τόσο το βυτιοφόρο, όσο και το πολύτιμο φορτίο δε βρέθηκαν...

Εις βάρος των δυο οδηγών ασκήθηκε τελικά ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκαν να δικαστούν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κρήτης.

Στη δίκη που είχε γίνει στα Χανιά, οι δύο άνδρες είχαν κριθεί ένοχοι, με το Δικαστήριο να τους επιβάλλει πολυετείς ποινές κάθειρξης.

Ειδικότερα, το Τριμελές Εφετείο επέβαλε και στους δυο ποινή κάθειρξης έξι ετών, κρίθηκε, ωστόσο, ότι η έφεση που θα ασκήσουν πρέπει να έχει αναστέλλουσα δύναμη, κάτι που πρακτικά σήμαινε ότι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό ήταν ελεύθεροι.

Αθώοι από το δευτεροβάθμιο Δικαστήριο

Χθες, η απόφαση του Δικαστηρίου δικαίωσε αμφότερους τους κατηγορούμενους, καθώς το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης τους έκρινε αθώους, ενώ παρά το ότι έχει περάσει μια δεκαετία από το συμβάν, το βυτιοφόρο και οι 22 τόνοι λαδιού δε βρέθηκαν ποτέ…

Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News