default-image

Μια ξεχωριστή παρουσίαση γεμάτη χορό και μουσική

Πολιτισμός
Μια ξεχωριστή παρουσίαση γεμάτη χορό και μουσική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια υπέροχη καλοκαιρινή βραδιά σε μια γωνιά από τις πιο αγαπημένες και όμορφες του Ηρακλείου. Ένας διακεκριμένος συγγραφέας ο Δημήτρης Στεφανάκης, μια καταξιωμένη και με μαγική φωνή δημοσιογράφος, η Ρένα Παπαδάκη, δύο ζευγάρια της χορευτικής κοινότητας TANGO Ηρακλείου και μια ατμόσφαιρα απλά… ιδανική!

Δευτέρα βράδυ, γύρω στις 9 το βράδυ στο Opus Wine Bar και ο κόσμος που έχει μαζευτεί  από νωρίς παρακολουθεί μια εντελώς διαφορετική παρουσίαση βιβλίου. Η Ρένα Παπαδάκη, όπως πάντα, με λόγια που ακουμπούν την καρδιά και το μυαλό παρουσιάζει συνοπτικά την άποψη της για το νέο βιβλίο του Δημήτρη Στεφανάκη: "Ο χορός των ψευδαισθήσεων".

Μικρές παρεμβολές από τους χορευτές TANGO Ηρακλείου και οι βραδιά κυλάει με άλλους ρυθμούς. Κόσμος πολύς μαζεμένος, παρακολουθεί  με πολύ μεγάλη προσοχή:

«…Ο χορός και η ψευδαίσθηση συνυπάρχουν κυριολεκτικά και μεταφορικά στο νέο βιβλίο του Δημήτρη Στεφανάκη… Προσπαθώ να σταθώ  στο κυριολεκτικό μέρος του τίτλου. Ο χορός… σημάδι πάθους και μελαγχολίας, σημάδι  νιότης στο μυθιστόρημα, μαγείας και αυτοσχεδιασμού, συμβολίζει και κείνα που στροβιλίζονται στο μυαλό και στη σκέψη μας… Ο έρωτας… Οι ήρωες του βιβλίου, αναζητούν τα ίχνη του, ζουν, βιώνουν τον έρωτα και την απόρριψή του, οδηγούμενοι λες από τα βήματα του αργεντίνικου τάνγκο σαν να μην είναι, παρά μέρος της χορογραφίας… Ο τόπος… η Αθήνα του σήμερα που έχει τη δική της αφηγηματική δυναμική.

Στο Λυκαβητό, στη Γλυφάδα ή στη μικρή Μονμάρτη της μεταπολιτευτικής Ελλάδας όπως χαρακτηρίζει ο συγγραφέας τα Εξάρχεια… Οι ήρωες… Οι πρωταγωνιστές του έργου ζουν τις δικές τους μικρές ιστορίες στην κοινή  νεανική πορεία κατά τη δεκαετία του '90, την εποχή δηλαδή που ένας ολόκληρος λαός άρχισε να χορεύει στο χορό των ψευδαισθήσεων…», θα πει η Ρένα Παπαδάκη λίγο πριν δώσει τη σκυτάλη στον ίδιο τον συγγραφέα, παρουσιάζοντας τον πρώτα με ένα σύντομο βιογραφικό κάνοντας μαζί του μια μικρή, αληθινή και πολύ ανθρώπινη συζήτηση που θα κλείσει με χορό από τους εξαίσιους χορευτές και αρκετούς "εραστές" του ΤANGO… ίσαμε αργά τη νύχτα!

Μια νύχτα που αν και ήταν αφιερωμένη στο χορό των ψευδαισθήσεων ήταν πέρα για πέρα μαγική, αληθινή και πανέμορφη!

Τη διοργάνωση της βραδιάς είχαν οι εκδόσεις "Ψυχογιός", το βιβλιοπωλείο "Δοκιμάκης" και οι Κοινότητα χορευτών TANGO Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News