Ειδήσεις

Η «σωτήρια» εντολή «ακύρωση αποστολής» στo Gmail

Για πάνω από μια δεκαετία, η εντολή «ακύρωση αποστολής» του Gmail, το οποίο εργάζεται όπως ακριβώς διαφημίζεται, έζησε στην αφάνεια των ρυθμίσεων της υπηρεσίας του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ένα μέρος όπου λίγοι καθημερινοί χρήστες «αγγίζουν».

Αλλά σε ένα blog post χθες που πρωτοεντοπίστηκε  από την VentureBeat, ο Google ανακοίνωσε την επισημοποίηση της λειτουργίας ως επίσημο μέρος του Gmail, και μεταφέροντας στο πίνακα των κυρίως ρυθμίσεων.  Αυτό το βάζει στο ίδιο επίπεδο με άλλα τυποποιημένα χαρακτηριστικά του email όπως υπογραφές, μηνύματα εκτός γραφείου, και ρυθμίσεις γλώσσας.

Το χαρακτηριστικό «ακύρωση αποστολής» εργάζεται καθυστερώντας την αποστολή του μηνύματος με ένα προκαθορισμένο αριθμό χρόνου, μεταξύ 5 και 30 δευτερολέπτων, μετά που ο χρήστης θα πατήσει το κουμπί «αποστολή». Κατά την περίοδο αυτή, οι χρήστες μπορούν να πατήσουν σε έναν σύνδεσμο για να ακυρώσουν την αποστολή του μηνύματος και να κάνουν τις ανάλογες διορθώσεις, να προσθέσουν ξεχασμένα έγγραφα που δεν συνήψαν, ή να ακυρώσουν την εντολή «απάντησε σε όλους».

Το Gmail είναι η δωρεάν υπηρεσία του Google για αποστολή και λήψη ηλεκτρονικών μηνυμάτων. Πρωτοξεκίνησε δοκιμαστικά τον Απρίλη το 2004 ενώ μπήκε κανονικά στη ζωή μας τον Φεβρουάριο του 2007. Σήμερα έχει πάνω από 900 εκ. ενεργούς χρήστες και είναι η πρώτη επιλογή παγκοσμίως.  

Πηγή: sigmalive.com

Σχόλια