default-image

Αρναουτάκης-Τσακνής μίλησαν για συνεργασία ΕΡΤ-Περιφέρειας

Κρήτη
Αρναουτάκης-Τσακνής μίλησαν για συνεργασία ΕΡΤ-Περιφέρειας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Περιφέρεια Κρήτης επισκέφτηκε σήμερα ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής, όπου είχε επαφές με τον Σταύρο Αρναουτάκη, με τον οποίο συζήτησε το πλαίσιο συνεργασίας της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, με έμφαση στον πολιτισμό και τη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στα συμβούλια κοινωνικού ελέγχου.

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ συνοδευόταν από το συντονιστή Περιφερειακών Σταθμών ΕΡΤ Γιώργο Παπαζαχαρίου, τους προϊσταμένους της ΕΡΑ Ηρακλείου και Χανίων, Κώστα Βασιλάκη και Σοφία Θεοδωράκη, αντίστοιχα, και τον προϊστάμενο του τηλεοπτικού σταθμού Κρήτης Σταύρο Κουμάκη.

Αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής δήλωσε στα ΜΜΕ: «Με τον περιφερειάρχη Κρήτης κάναμε μια πολύ δημιουργική συζήτηση και πολύ φιλική. Ως πρόεδρος της ΕΡΤ τον επισκέφτηκα στο πλαίσιο της επίσκεψης που κάνω σε όλους τους περιφερειάρχες της Ελλάδας, με στόχο να βρεθεί ένας τρόπος συνεργασίας ανάμεσα στη δημόσια Ραδιοφωνία και Τηλεόραση και τις Περιφέρειες. Να βρεθούν τρόποι συνεργασίας τόσο στον Πολιτισμό όσο και στα ζητήματα των τοπικών κοινωνιών. Επίσης συζητήσαμε για μια υποχρέωση που έχει η ΕΡΤ να δημιουργήσει ανά Περιφέρεια συμβούλια κοινωνικού ελέγχου, όπου οι πολίτες της κάθε Περιφέρειας, είτε μέσα από εκπροσώπους τους είτε και οι ίδιοι με κλήρωση να συνέρχονται, να συζητούν και κριτικάρουν και να επισημαίνουν ελλείψεις και αδυναμίες του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Χάρηκα που γνώρισα τον περιφερειάρχη γιατί είδα ένα άνθρωπο με ευήκοα ώτα σε ό,τι αφορά τις ευαισθησίες που οφείλουμε να έχουμε όλοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως λαός».

Ο κ. Αρναουτάκης από την πλευρά του, αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον κ. Τσακνή, εξέφρασε την ευχή να υπάρξει μια εξαίρετη συνεργασία, δίνοντας έμφαση στους τομείς του πολιτισμού και στην ενημέρωση με επίκεντρο τον άνθρωπο. Η ΕΡΤ, όπως είπε, ο είναι δική μας, ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρχει στη δημόσια ραδιοτηλεόραση έλεγχος, και ευχήθηκε στο νέο πρόεδρο της ΕΡΤ και στους συνεργάτες του καλή επιτυχία στο έργο τους.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τσακνής επισκέπτεται το διάστημα αυτό όλες τις Περιφέρειες της χώρας και ενημερώνει τους περιφερειάρχες για τη διάθεση συνεργασίας της ΕΡΤ με την Αυτοδιοίκηση, και την προώθηση και ανάδειξη των θεμάτων κάθε περιοχής δίνοντας έμφαση στον Πολιτισμό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News