Ειδήσεις

Ασυνείδητοι δηλητηριάζουν γλάρους στη Χερσόνησο

Για άλλη μια φορά κάποιοι "άνθρωποι" γύρω μας αποδεικνύουν ότι τσάμπα έχουν πάει 5.000 χρόνια πολιτισμού και ότι βρίσκονται ακόμη στην... εποχή των σπηλαίων.

Κάποιοι βάρβαροι ασυνείδητοι έριξαν... φόλα στα θαλασσοπούλια στην περιοχή του Λιμένα Χερσονήσου!

Την καταγγελία έκανε η Ζωόφιλη Δράση Ηρακλείου, που ανέβασε σχετική ενημέρωση στη σελίδα της στο Facebook, ενημερώνοντας παράλληλα το Λιμενικό Γραφείο Χερσονήσου.

Οι ζωόφιλοι βρήκαν ήδη τρεις γλάρους δηλητηριασμένους με κάποιο δηλητήριο που τους έχει προκαλέσει μυοχαλάρωση, με αποτέλεσμα να μην έχουν τη δυνατότητα ούτε να περπατήσουν, ούτε να πετάξουν, ούτε να φάνε, ενώ παράλληλα τους δημιουργεί και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Στην καλύτερη τα άτυχα πουλιά που κατανάλωσαν αυτό το δηλητήριο θα πέθαιναν από δίψα και πείνα καθώς δεν μπορούσαν να κινηθούν. Από τα τρία πουλιά που περισυνέλλεξαν, ένα έχει ήδη χάσει τη ζωή του, ενώ τα άλλα δύο στάλθηκαν στην Αίγινα, προκειμένου να τα περιθάλψουν οι ειδικοί στο Κέντρο που λειτουργεί στο νησί, με την ελπίδα ότι θα κατορθώσουν να επιβιώσουν.

Η Ζωόφιλη Δράση καλεί όποιον γνωρίζει κάτι για τον ασυνείδητο κακοποιό που δηλητηριάζει αθώα πουλιά να ενημερώσει την οργάνωση ή τις Αρχές, ενώ καλεί παράλληλα όσους αντιληφθούν κάποιοι θαλασσοπούλι να υποφέρει από τα ίδια συμπτώματα να επικοινωνήσουν άμεσα με τη Ζωόφιλη Δράση, για να γίνει προσπάθεια να σωθεί η ζωή του.

Οι άνθρωποι της οργάνωσης αύριο Πέμπτη το πρωί θα προχωρήσουν στην κατάθεση μήνυσης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου κατά αγνώστου για αυτήν την αχαρακτήριστη ενέργεια!

Σχόλια