default-image

Στη Βουλή τα προβλήματα του Γραφείου Κίνησης στο ΠΑΓΝΗ

Κρήτη
Στη Βουλή τα προβλήματα του Γραφείου Κίνησης στο ΠΑΓΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας αναφορικά με τα προβλήματα στελέχωσης του γραφείου κίνησης στο ΠΑΓΝΗ καταθέτουν τρεις βουλευτές του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Συντυχάκης.

Όπως αναφέρουν, «η υποστελέχωση του Γραφείου Κίνησης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του γραφείου, που πλέον αδυνατεί να εξυπηρετήσει τους ασθενείς και τους συνοδούς τους.

Το 2011 εργάζονταν στο γραφείο 23 άτομα και πάλι κάτω από δύσκολες συνθήκες ανταποκρινόταν στα καθήκοντά τους. Σήμερα έχουν απομείνει μόνο 11 εργαζόμενοι, ενώ οι ανάγκες της εξυπηρέτησης των ασθενών, με βάση τα επίσημα στοιχεία του νοσοκομείου, έχουν αυξηθεί κατά 30%.

Πρόσφατα η κατάσταση επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο με την ολοκλήρωση της πρακτικής και την αποχώρηση των 6 σπουδαστών του ΟΑΕΔ, που εντάσσονταν στο δυναμικό του Γραφείου Κίνησης.

Το καλοκαίρι οι εργαζόμενοι αδυνατούν να πάρουν έστω και μία μέρα άδεια και η διοίκηση τούς οφείλει άδειες από το 2012. Οι συνθήκες εργασίας διαρκώς εντατικοποιούνται προκαλώντας καθημερινά στους εργαζόμενους τη σωματική και την ψυχική τους εξουθένωση. Οι συνέπειες αυτής της κατάστασης είναι οι πολύωρες ταλαιπωρίες των ασθενών και των συνοδών τους.

Ερωτάται ο κ. υπουργός ποια μέτρα και ποιες αποφάσεις θα πάρει για να εξασφαλίσει την άμεση πρόσληψη προσωπικού με μόνιμη, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σχέση εργασίας στο Γραφείο Κίνησης του ΠΑΓΝΗ, σύμφωνα με τις ανάγκες του εξυπηρετούμενου πληθυσμού, εξασφαλίζοντας παράλληλα στους εργαζόμενους ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Οι βουλευτές

Μανώλης Συντυχάκης, Διαμάντω Μανωλάκου, Σταύρος Τάσσος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News