default-image

"Θέλουν επώδυνη συμφωνία αλλά και υποταγή του Τσίπρα"

Κρήτη
"Θέλουν επώδυνη συμφωνία αλλά και υποταγή του Τσίπρα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι θεσμοί δεν επιθυμούν τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης στα μέτρα που επιβάλλουν στη χώρα αλλά την πλήρη καταρράκωση και εντέλει υποταγή της», εκτίμησε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη ο δημοσιογράφος Σταύρος Λυγερός.

«Ένα τμήμα του ιερατείου της Ευρωζώνης φτάνει πλέον μετά την πλήρη υποχώρηση Τσίπρα σε συνεργασία με το ΔΝΤ να σκέφτεται ακόμη και την πτώση της κυβέρνησης».

Μάλιστα ανέφερε: «Ο Αλ. Τσίπρας φέρεται να έχει φτάσει στα όριά του, ακόμα και ψυχολογικά. Οι δανειστές έχουν πάρει το 80% αυτών που θέτουν ως προαπαιτούμενα, αλλά δεν τους φτάνει.

Αυτή η αλαζονεία να τα πάρουν όλα, ενώ κατά 90% οδηγούμαστε σε μία βαριά και επώδυνη συμφωνία, μπορεί απρόβλεπτα τελικά να οδηγήσει τον Τσίπρα και σε ρήξη».

Ο Βαρουφάκης «κάπου εδώ εκτίμησε ότι κλείνει τον κύκλο της αξιοποίησης του, όμως, όπως είπε, αν η επώδυνη συμφωνία δεν έχει έστω τη ρητή αναφορά με χρονοδιάγραμμα για την αναδιάρθρωση του χρέους και τη δέσμευση για συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα του Ντράγκι για ποσοτική χαλάρωση μέσω ΕΚΤ, τότε δημιουργείται και μείζον πολιτικό θέμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης με απρόβλεπτες εξελίξεις, αφού δε θα δίνει ένα υπαρξιακό άλλοθι στη συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών για να ψηφίσουν μια τόσο επώδυνη συμφωνία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News