default-image

Στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χανίων το Πρόγραμμα Αυτοβοήθειας

Κρήτη
Στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χανίων το Πρόγραμμα Αυτοβοήθειας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο 10ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χανίων συμμετέχει και φέτος το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 27 και 28 Ιουνίου με δυο δράσεις. Η πρώτη φιλοδοξεί να συμβάλει στη συζήτηση για τις τραγικές επιπτώσεις της διογκούμενης καπιταλιστικής κρίσης των σύγχρονων κοινωνιών και στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί.

Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί ομιλία-συζήτηση με θέμα "Καπιταλισμός και Ψυχική Υγεία". Ομιλητές θα είναι δύο πρωτοπόροι επιστήμονες που με το έργο τους έχουν συμβάλει καθοριστικά στο πεδίο των εξαρτήσεων και της αποκατάστασης των ψυχικά πασχόντων αντίστοιχα. Ο πρώτος ομιλητής θα είναι ο κ. Φοίβος Ζαφειρίδης, ψυχίατρος, τ. αναπληρωτής καθηγητής των Εξαρτήσεων του Α.Π.Θ. και ο κ. Θεόδωρος Μεγαλοοικονόμου, ψυχίατρος, τ. διευθυντής του 9ου Ψυχιατρικού Τμήματος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Σωτήρης Λαϊνάς, ψυχολόγος, συντονιστής Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Ιουνίου στις 19:30 στο χώρο του αντιρατσιστικού φεστιβάλ.

Η δεύτερη δράση αφορά στα "Παιχνίδια του Κόσμου" της γαλλικής οργάνωσης Kaloumba. Πρόκειται για ξύλινα παραδοσιακά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους από όλο τον κόσμο, φτιαγμένα από ανακυκλώσιμα υλικά, που στόχο έχουν την προώθηση της ανθρώπινης επικοινωνίας, τη διάδοση του παιχνιδιού ως μέσου εκπαίδευσης και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε πρακτικές ανακύκλωσης.

Για επικοινωνία σχετικά με περισσότερες πληροφορίες αρμόδια είναι η κ. Κική Δημητριάδου, ψυχολόγος Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων (τηλ. 2821023432).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News