Ειδήσεις

Τσίπρας: "Είτε δε θέλουν συμφωνία ή εξυπηρετούν συμφέροντα"

«Η μη αποδοχή ισοδύναμων μέτρων δεν έχει ξαναγίνει. Ούτε στην Ιρλανδία ούτε στην Πορτογαλία. Πουθενά! Αυτή η περίεργη στάση δύο ενδεχόμενα μπορεί να κρύβει. Είτε δε θέλουν συμφωνία είτε εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα στην Ελλάδα», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε συνεργάτες του, λίγο προτού αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός είναι φανερά ενοχλημένος από τη στάση του ΔΝΤ αναφορικά με τα μέτρα και κυρίως την αύξηση της φορολογίας σε μεγάλες επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει στις Βρυξέλλες προκειμένου να συναντήσει τους εκπροσώπους των θεσμών λίγο πριν το Eurogroup.

Η συνάντηση του προέδρου της Επιτροπής Ζ. Κλ. Γιούνκερ, του προέδρου της ΕΚΤ Μ. Ντράγκι, της διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) Κλάους Ρέγκλινγκ, και του προέδρου της Ευρωομάδας Γ. Ντάισελμπλουμ θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 ώρα Ελλάδας στις Βρυξέλλες, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι θεσμοί πρέπει να συνεδριάσουν χωριστά, πριν συναντήσουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 2 μ.μ. ώρα Ελλάδας.

Σχόλια