default-image

Προς κατάρρευση ο κλάδος των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Κρήτη
Προς κατάρρευση ο κλάδος των ξενοδοχοϋπαλλήλων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άνευ προηγούμενου η κατάσταση στον κλάδο των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Το φετινό καλοκαίρι χαρακτηρίζεται χειρότερο από κάθε άλλη χρονιά με πρωταγωνιστές την αδήλωτη εργασία, τους χαμηλούς μισθούς, ενώ οι όποιες συλλογικές συμβάσεις έχουν μπει στο περιθώριο.

Εκπρόσωποι εργαζομένων και εργατικών κέντρων από ολόκληρη την Κρήτη έδωσαν ραντεβού σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Ηράκλειο και παρουσία του προέδρου αλλά και του γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουρισμού και Επισιτισμού εξέθεσαν το τραγικό καθεστώς που επικρατεί επιδιώκοντας όπως αποφασίστηκε άμεση συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας.

Ασφαλιστικά και εργασιακά μπορεί όπως λένε η κατάσταση στην Κρήτη να είναι καλύτερα από την υπόλοιπη Ελλάδα, ωστόσο αυτό δεν επιτρέπει περιθώρια εφησυχασμού και για τον λόγο αυτό θα επιδιώξουν άμεση συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας ζητώντας αλλαγή του καθεστώτος με την αδήλωτη εργασία, τις συλλογικές συμβάσεις και τις άθλιες συνθήκες εργασίας με τα εξαντλητικά ωράρια κάτω από τις οποίες καλούνται να εργαστούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και εργαζόμενοι στον κλάδο του επισιτισμού.

Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News