Ειδήσεις

Έρχονται κατασχέσεις για μεγαλοοφειλέτες στο Ρέθυμνο

Αντιμέτωποι ακόμα και με δήμευση των περιουσιών τους βρίσκονται πλέον μεγαλοοφειλέτες του Δήμου Ρεθύμνου, που μέχρι και σήμερα δεν έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα για ρύθμιση των οφειλών τους.

Ένα βήμα πριν την κατάσχεση περιουσιακών τους στοιχείων θα βρεθούν πολίτες που οφείλουν μεγάλα χρηματικά ποσά στο Δήμο Ρεθύμνου καθώς η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ενέκρινε πίστωση προκειμένου να γίνει η ανάθεση σε δικαστικό επιμελητή, ο οποίος θα κληθεί να ελέγξει στο Υποθηκοφυλακείο την περιουσία των χρόνιων μεγαλοοφειλετών, ώστε κατόπιν να εξεταστεί το ενδεχόμενο κατάσχεσης περιουσιακών τους στοιχείων, έναντι των οφειλών τους.

Οι συνολικές οφειλές δημοτών αγγίζουν τα 7 εκατομμύρια ευρώ και η Οικονομική Υπηρεσία αποφάσισε κατά πλειοψηφία, χρησιμοποιώντας το μέτρο της κατάσχεσης, να διεκδικήσει τα ποσά που χρονίζουν στις λίστες των μεγαλοοφειλετών, συντάσσοντας μια λίστα που αφορά όσους χρωστούν ποσά μεγαλύτερα των 40.000 ευρώ.

Στην κατηγορία αυτή, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, βρίσκονται 50 τουλάχιστον περιπτώσεις οφειλών προς το Δήμο από 40 έως 500 χιλιάδες ευρώ. Το μέτρο αυτό αποτελεί και την έσχατη προσπάθεια για είσπραξη των οφειλόμενων, καθώς δεν απέδωσε το μέτρο ούτε της δέσμευσης του ΑΦΜ ούτε αυτό των 4 συνολικά ρυθμίσεων.

Οι κατασχέσεις θα γίνουν αφού πρώτα πραγματοποιηθεί έλεγχος που αφορά στην ακίνητη περιουσία των οφειλετών από δικαστικό επιμελητή.

Τα ευρήματα θα ελεγχθούν από τη Νομική Υπηρεσία και από 'κει και πέρα θα ληφθούν οι αποφάσεις κατάσχεσης. Το μέτρο δεν αφορά μικρούς οφειλέτες του Δήμου.

Αντώνης Νομικός

Σχόλια